Zo creëer je een romantische slaapkamer

romantiek

Voor de romantiek in de slaapkamer moet je zelf zorgen, maar wie zegt dat je niet kunt beginnen met een romantische inrichting? Een romantische slaapkamer is geschikt voor iedereen, ook als je single bent of vaak alleen slaapt. Want hoe fijn is het om heerlijk tot rust te komen na een stressvolle dag in een relaxte omgeving? Precies om die reden mag je best wat meer je best doen voor een romantische slaapkamer. We geven je graag een paar tips hoe je dit gemakkelijk kunt bereiken.

Installeer een haard
In plaats van het ophangen van een televisie in de slaapkamer, kun je er ook voor kiezen om een sfeervolle gashaard te kopen. Dit zorgt niet alleen voor wat warmte, maar ook voor een romantische sfeer. Terwijl je je bed instapt kun je even heerlijk wegdromen, terwijl je minutenlang naar het vuur kunt staren. Let wel op, want de haard moet wel uit voordat je in slaap valt! Als je het toch nog spannend vindt, kun je ook voor een haard met dampen kiezen in plaats van vuur. Zo heb je bijna hetzelfde effect, zonder het risico dat je bij het vuur in slaap valt.

Kies voor dimbare verlichting
Felle verlichting kan echt een moodkiller zijn, vooral in de slaapkamer. Aan het einde van de dag wil je tot rust komen, dus je hoeft hier geen kantoor tl-buizen te plaatsen. In plaats hiervan kun je beter kiezen voor sfeervolle verlichting welke je gemakkelijk kunt dimmen. Zo kun je het iets feller zetten als je nog graag een boek leest voor het slapengaan, maar kun je het ook dimmen als je nog even met een kop thee tot rust komt. Zorg er ook voor dat de lichtknoppen binnen handbereik zijn van je bed, zodat je niet je bed uit hoeft om deze uit te schakelen.

Gebruik luxe stoffen
In de slaapkamer heb je te maken met meerdere textielvarianten. Zo heb je natuurlijk beddengoed nodig, maar ook gordijnen en wellicht nog een vloerkleed voor warme voeten. Om een romantische sfeer te creëren kun je het beste voor stoffen kiezen die luxe aanvoelen. Denk hierbij aan velours en zijde. Deze stoffen zorgen voor een warme en chique sfeer, die je een stuk lastiger bereikt met katoenen lakens. Een groot vloerkleed naast je bed maakt het geheel helemaal af!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Slaapkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist