VI-SPRING

Een kijkje achter de schermen

VI-SPRING

Ik neem je graag mee naar Plymouth, om een kijkje te nemen in de fabriek waar onze Vi-Spring bedden gemaakt worden. Want dat is eigenlijk de enige plek om echt te weten te komen waarom je er zo lekker in slaapt.

We maken immers zelf onze veren en werken uitsluitend met natuurlijke produkten van de beste kwaliteit. Bovendien wordt een Vi-Spring haast volledig handmatig gemaakt en gemonteerd, waardoor we op ieders individuele wensen kunnen inspelen. En dit al meer dan 100 jaar.

In tegenstelling tot vele andere bedrijven, is Vi-Spring amper geïndustrialiseerd. Bij het binnenkomen zien we vooral veel arbeiders die met naald en draad aan de slag zijn of grote hoeveelheden wol en paardenhaar op de matrassen schikken. Het is grappig om te zien dat hier uitsluitend stoere mannen, weelderig getatoeëerd, de naald hanteren. Na de sluiting van de marinebasis van Plymouth, bleef een groot deel havenarbeiders achter zonder werk. Velen zijn toen bij Vi-Spring begonnen en – aan het aantal jaren dienst te zien- hebben ze daar nooit spijt van gehad. Omdat elke matras en elke boxspring door hun handen gemaakt zijn, voelen de mannen zich ook erg betrokken bij het bedrijf en bij de kwaliteit van het eindprodukt.

Het enige materiaal in onze matrassen dat niet door moeder natuur zelf geleverd wordt, zijn de veren. Maar om er zeker van te zijn dat elke veer van dezelfde kwaliteit is, produceren we ze wel zelf in de fabriek. Van staaldraad met verschillende diktes worden veren met verschillende lengtes en diameter gemaakt. Hierdoor kunnen we matrassen met een verschillende hardheid afleveren, aangepast aan de noden van de klant.

Deze veren worden machinaal in een katoenen zakje genaaid, maar wat daarna gebeurt, is louter handmatig. De pocketveren worden in honingraatstructuur in een mal gelegd en aan elkaar genaaid. Zo wordt het maximaal aantal veren gebruikt voor een optimale ondersteuning en kan de vulling achteraf niet tussen de veren vallen.

Eens de veren aan elkaar gezet zijn, worden ze vastgehecht aan een metalen frame. Zo blijft alles in vorm en kunnen er makkelijk verschillende lagen op elkaar gelegd worden zonder dat de veren verschuiven.

Dit geheel wordt de kern van een matras die later langs beide kanten met verschillende natuurlijke materialen bekleed wordt: Britse fleecewol, echte Shetland wol, katoen, hoogwaardig paardenhaar, .. elk met bijzondere eigenschappen die je slaap alleen maar ten goede komt . Wist je bv dat gestoomd en gekruld paardenhaar er uitziet als een miniveertje en zorgt voor natuurlijke veerkracht en ondersteuning?

Afhankelijk van het gekozen model wordt aan deze luxueuze vulling ook nog alpacawol, kasjmier, mohair, bamboe of zijde toegevoegd. Het is indrukwekkend om de hoeveelheid materialen te zien die de arbeiders zorgvuldig met de handen uit elkaar kammen en gelijkmatig over de veren verdelen.

Maar alvorens dit gebeurt, wordt het metalen frame van de veren gehaald. Veel fabrikanten laten het gewoon zitten, maar door zo’n frame wordt het comfortabele slaapoppervlak kleiner. Daarom halen wij het weg en naaien we de verenkern vast aan de zijpanden. Dit precieze en tijdrovende handwerk wordt bij Vi-Spring “side-stitching” genoemd. Het vastzetten van de veren aan de zijkanten met een lange naald en sterke vlasdraad geeft de matras daarenboven extra stevigheid en vorm.

Na het opvullen wordt de matras gesloten met een hoogwaardige bekledingstof. De bolstaande matras wordt in een machine geschoven die de matras volledig platdrukt om zo de noppen erdoorheen te prikken. Als de machine de matras lost, krijgt de matras haar uiteindelijke typische vorm. De noppen houden bovendien de vulling op haar plaats, jaar na jaar.

Op de vraag of er dan eigenlijk geen vrouwen werken in de fabriek, vinden we het antwoord in de volgende hal. De vrouwen bij Vi-Spring staan in voor al het stikwerk van de bekledingsstoffen, de biezen, de handvatten en de zijpanden.

De stof hiervoor wordt op maat geknipt van een rol uit de Vi-Spring collectie, de klant kan echter ook elke andere hoogwaardige stof naar keuze laten opsturen naar de fabriek. Hierdoor kan elk Vi-Spring bed perfekt aangepast worden aan de smaak en het interieur van de slaper.

Het luxueuze comfort van een Vi-Spring wordt grotendeels mee bepaald door de boxspring waarop de matras gelegd wordt. Het frame uit hoogwaardige Finse den krijgt een verenkern, een kokosmatras en vervolgens opnieuw een mix van wol en katoen. We zien dat de bekleding van de boxsprings weerom gebeurt met dezelfde precisie en toewijding als bij de rest van de produktie.

Nadat de matrassen en onderbedden aan een grondige kwaliteitscontrole onderworpen zijn, worden ze stevig verpakt en gelabeld, klaar voor levering.

We zijn ervan overtuigd dat deze klant jarenlang zalig zal slapen in zijn of haar Vi-Spring en bezegelen dit dan ook met onze “pledge”: de belofte om uw bed te vervangen als de hardheidsgraad niet perfekt is en een levenslange kwaliteitsgarantie op fabricagefouten. U kan op uw twee oren slapen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vispring?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist