Slaapsystemen

De verschillen op een rij

Een goede nachtrust is essentieel om overdag goed te functioneren. Fit opstaan begint met de keuze voor het juiste slaapsysteem. Dit is namelijk van vele factoren afhankelijk. Je lichaamsbouw en de houding waarin je slaapt zijn erg belangrijk, Uiteraard speelt ook je smaak een belangrijke rol in je keuze voor het ideale bed. We zetten de meest voorkomende slaapsystemen op een rijtje:

Boxspring
Een boxspring hoor je eigenlijk een ‘boxspring-combinatie’ te noemen. De boxspring bestaat namelijk niet alleen uit de bedbodem en het onderstel. Een boxspring-combinatie bestaat uit een boxspring-onderstel op pootjes, een matras, en eventueel een topmatras. In de allereerste plaats moet ook een boxspring je lichaam goed ondersteunen. Dit wordt geregeld door de dubbele en soms ook drie lagen van (pocket)veren in samenwerking van je matras. En dat zorgt er voor het comfortabele en luxe gevoel. Het bed is meestal wat hoger dan een standaard bodem met matras, wat weer het luxueuze gevoel verhoogd. Een boxspring is tegenwoordig in vlak en verstelbaar verkrijgbaar. Dus een boxspring is een geweldig bed voor een heerlijke slaapervaring en waar je heerlijk de nachten op door kan brengen.

Daarnaast ziet een boxspring er strak en mooi uit, want de matrassen op de boxspring-combinatie kunnen met dezelfde stof gestoffeerd worden als de boxspringbodem en hoofdbord. Jij kan dus zelf bepalen hoe de boxspring-combinatie eruit komt te zien. Hou je van modern en strak, dan is een hele gladde stof met een extra breed en iets lager hoofdbord al heel bepalend in het interieur. Maar voor een extra romantische look kies dan voor een extra hoog hoofdbord, gecapitonneerd en in een warme kleur gestoffeerd. Ook het matras kan helemaal worden afgestemd naar je wensen en eigen voorkeur.

Lattenbodem met matras
Een lattenbodem geeft extra steun aan je matras en zorgt ervoor dat jij comfortabel ligt. De meest gangbare bodem is vlak. Wil je extra luxe aan je slaapkamer toevoegen? Met een elektrisch verstelbare lattenbodem positioneer je het bed zoals je op dat moment wenst. Naast het bieden van de juiste ondersteuning, verlengt een goed verende lattenbodem de levensduur van het matras. Vergelijk de bedbodem met de schokdemper van een auto. Zonder schokdemper kunnen de kuilen in de weg niet worden opgevangen, waardoor de banden kapot gaan. Een stugge bedbodem kan geen lichaamsbewegingen opvangen, waardoor het matras sneller in levensduur afneemt. Veel gevallen van kuilvorming ontstaan door toedoen van een slechte bedbodem. Het is van zeer groot belang dat vervolgens het matras en de bedbodem goed op elkaar zijn afgestemd. Een flexibele bodem vraagt om een stugger matras dan andersom. Ee zijn verschillende soorten matrassen op de markt, zoals pocketveer, traag- en koudschuim enbinnenvering.

Ledikant
Deze meest oorspronkelijke vorm, ook wel bedombouw genoemd, is er in vele soorten en mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een houten of stalen variant. In een ledikant ligt een bedbodem en het matras. Het matras steekt boven het ledikant uit zodat je deze niet voelt bij het in- en uitstappen. Een ledikant maakt het geheel eigenlijk af maar het is geen noodzaak. Je kunt een gewoon een bedbodem op pootjes kopen en daar het matras opleggen. Eventueel kun je er nadien nog een ledikant omheen zetten. Een groot voordeel van een ledikant is dat je de ombouw in elke stijl kunt verkrijgen. Een ledikant past dus in iedere slaapkamer.

Aangezien je nogal wat uurtjes doorbrengt in je bed, is het belangrijk je goed voor te laten lichten. Een 5-sterrenspcialist kan je alles vertellen voer de verschillende slaapsystemen. Door goed naar je wensen en behoeften te luisteren, kan hij altijd het juiste systeem adviseren. Bovendien kan hij er voor zorgen dat je bed niet alleen heerlijk slaapt, maar er ook qua uiterlijk perfect bij je past!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Slaapkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist