Slaapkamerdeur op een kier

SLAAPKAMERGEHEIMEN NEDERLANDER ONTHULD

Vastzitten in drijfzand, vliegen over tropisch regenwoud en veranderen in een kat. Geen sprookjes, maar zomaar een paar dromen van Nederlanders uit een groot onderzoek van IKEA naar de slaapgewoontes van ruim 2000 mensen. Nederlanders blijken 's nachts niet stil te zitten. Zo dromen opvallend veel mensen dat ze kunnen vliegen. Ook vreemde werelddelen en overleden dierbaren komen vaak langs. 85 procent van de Nederlanders droomt positief. Ook is bijna iedereen 's nachts de ster in zijn eigen dromen, 9 op de 10 speelt namelijk zelf de hoofdrol.

IKEA heeft een kijkje genomen in de slaapkamers van ruim 2000 Nederlanders. Hieruit blijkt dat Nederlanders gemiddeld 7,41 uur per nacht slapen. Dit is iets minder dan de uitkomst van een vergelijkbaar onderzoek van IKEA in 2003, toen Nederlanders gemiddeld 7,53 uur per nacht sliepen. Nederlanders slapen het liefst op hun zij. In totaal is dit 70 procent, van wie 34 procent in de foetushouding (op de zij, met knieën opgetrokken). Mensen die naast hun partner in bed slapen zijn 's nachts niet erg romantisch. Maar liefst 40 procent slaapt het liefst ieder op de eigen kant van het bed. Wanneer partners wel gezellig naar elkaar toe kruipen is lepeltje-lepeltje liggen populair (31 procent).

Strak, modern en weinig loopruimte
Wat voor soort slaapkamer heeft de Nederlander? De meeste mensen gaan voor strak en modern. Daarnaast houdt bijna de helft van rustige kleuren. Opvallend is dat bijna de helft te weinig loopruimte heeft. Nederlandse slaapkamers zijn dan ook niet erg groot. Een derde heeft een slaapkamer van 8 tot 12 m2, 34 procent slaapt in een kamer van 12 tot 16 m2. Voor 37 procent van de Nederlanders is de slaapkamer vooral functioneel en alleen bedoeld om in te slapen. Voor ruim een kwart is de slaapkamer juist een persoonlijke oase en een plek om zich terug te trekken. Opvallend is dat slechts 22 procent een matras heeft dat is afgestemd op de favoriete slaaphouding.

Helft niet tevreden over slaapkamer
Hoewel Nederlanders een derde van de dag in hun slaapkamer doorbrengen, is maar liefst de helft van de Nederlanders ontevreden over hun slaapkamer. Slechts 2 procent ziet de huidige slaapkamer als hun droomslaapkamer. De reden dat Nederlanders niet tevreden zijn over hun slaapkamer is dat 38 procent geen geld heeft om de slaapkamer te veranderen. Daarnaast weet 20 procent niet hoe ze de inrichting van hun slaapkamer aan moeten pakken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist