Slaapkamer inrichten

5 belangrijke tips en tricks

De slaapkamer vormt een waardig onderdeel van het interieur. Besteed dan ook de nodige aandacht aan de inrichting van de slaapkamer. Je wilt er een plek van maken waar je je op je gemak voelt en waar je goed kunt slapen. Hoe pak je de inrichting van de slaapkamer op de juiste manier aan?

Goed bed en matras
Een goed bed en een goed matras zijn onmisbaar in de slaapkamer! Je brengt behoorlijk wat uren in je leven slapend door – daarom kun je maar beter een comfortabel bed inrichten. Kies bijvoorbeeld voor een boxspring, voor veel slaapcomfort. Maar ook een kwalitatief bedframe is een goede optie, met een stevige lattenbodem bijvoorbeeld. Nog belangrijker is je matras: hier lig je immers direct op. Er zijn verschillende soorten matrassen om uit te kiezen. Denk aan een comfortabel pocketvering matras: een geliefde optie. Dit type matras gaat lang mee, aangezien het matras dankzij de holle kern hygiënisch blijft en er niet snel kuilvorming ontstaat. Heb je het gauw warm in bed of transpireer je veel? Dan heb je baat bij een koudschuim matras, met een slim design voor voldoende ventilatie en luchtcirculatie. Ga na of je specifieke wensen hebt rondom het slapen en kies op basis daarvan het perfecte matras.

Verduisterende gordijnen
Word je ’s ochtends altijd erg vroeg wakker? De oorzaak kan liggen bij je gordijnen. In veel slaapkamers zijn namelijk gordijnen te vinden die niet goed verduisteren, met als mogelijk gevolg dat je wakker wordt zodra het licht wordt buiten. Kies liever voor verduisterende gordijnen, zodat het langer donker blijft in de kamer.

Stille slaapkamer
Niet alleen het licht, maar ook het geluid kan afleidend zijn in de slaapkamer. Richt je slaapkamer bijvoorbeeld het liefst in aan de stille kant van je woning – zoals de kant waar geen auto’s voorbijkomen. Isolatie bij het raam kan geluidsoverlast verhelpen, mocht je hier last van blijven houden.

Temperatuur in de slaapkamer
De temperatuur in de slaapkamer heeft veel invloed op je nachtrust. Het kan er maar beter niet te koud en niet te warm zijn. Een ideale temperatuur is zo’n 18 à 19 graden Celsius. Met bijvoorbeeld een aircosysteem kun je een constante temperatuur in de slaapkamer verzorgen.

Opgeruimd staat netjes
Het is belangrijk om tot rust te kunnen komen in de slaapkamer. Is het er een rommeltje? Dan maak je dit moeilijk voor jezelf. Gooi daarom niet al je kleding op de grond of op een stoel, maar ruim het liever netjes op. Werk je vanuit huis? Dan is het beter om de werkplek niet in de slaapkamer in te richten, maar in een andere ruimte. Anders blijf je met werk in je hoofd zitten. En zorg voor voldoende opbergruimte in de slaapkamer, zodat je al je spullen een mooi plekje kunt geven.
 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Slaapkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist