Royal Health Foam matrassen

pocketmatras en traagschuim

De Nederlandse matrassenfabrikant Royal Health Foam (RHF) is er in geslaagd een volledige duurzame pocketmatras te ontwikkelen met gebruik van traagschuim. Door een combinatie van de twee productietechnieken is een innovatieve matras ontstaan die niet doorligt, geen metaal bevat, niet te warm of zweterig is en qua veerkracht en omhulsel gebruik maak van NASA-technieken.

RHF is de eerste matrassenfabrikant ter wereld die een dergelijke matras op de markt brengt. ,,We zijn hem gaan ontwikkelen om van de warmteklachten bij traagschuimmatrassen af te komen en dat heeft tot deze innovatieve stap geleid. Dit soort matrassen bestaat nog nergens," stelt directeur Chris Nederhorst van RHF, die de techniek heeft gepatenteerd.

Nu kiest 70 procent van de mensen voor een pocketmatras vanwege de goede vering en de goede luchtcirculatie. Het probleem is echter dat ze na verloop van tijd gaan doorliggen, dat ze elektrische geladen raken en de veren snel beschadigen. Matrassen van op elkaar gelijmde lagen traagschuim zijn geliefd omdat ze niet doorliggen en perfect om het lichaam sluiten. Het enige nadeel is dat sommige mensen zo'n matras te warm vinden en zweterig wakker worden.

De nieuwe Eco-pocket van RHF lost dat probleem op. De omhulsels van de vering (pockets) bevatten luchtbelletjes die bij het indrukken lucht uitblazen. Daardoor ontstaat een betere luchtcirculatie tussen de diverse schuimlagen, wordt lichaamswarmte beter afgevoerd en zweet geabsorbeerd.

Metalen veren raken elektrisch geladen als ze tegen de kunststof pockets schuren, waardoor mensen die daar gevoelig voor zijn onrustig slapen. Om dat te ondervangen heeft RHF kunststof veren toegepast. Daarnaast zijn het schuim en de pockets niet van aardolie gemaakt, maar van zonnebloemolie en worden de lagen met lijm op waterbasis aan elkaar gelijmd.

Het omhulsel van de matras, de tijk, is gemaakt van outlast, een hightech garen dat door NASA is ontwikkeld en dat enorme vocht- en temperatuurregelende eigenschappen heeft.

Traagschuim zelf is oorspronkelijk ook ontwikkeld voor de ruimtevaart. Het moest tijdens de lancering van de spaceshuttle de druk voor de astronauten verlagen. Dat werkte niet goed, maar voor medische toepassingen was het schuim zeer geschikt.

RHF levert dan ook de helft van zijn traagschuimmatrassen aan ziekenhuizen, omdat ze doorligklachten voorkomen en patiënten er enorm comfortabel op slapen.

Chris Nederhorst is sinds 1987 werkzaam in de matrassenbranche en is altijd op zoek geweest naar matrassen met de beste eigenschappennen en het meeste comfort. Nadat hij de voordelen van traagschuim ontdekte, startte hij in 1998 zijn eigen fabriek in Scheveningen, waar alle matrassen nog met de hand worden gemaakt. Het zoeken naar nieuwe technieken, gecombineerd met duurzaamheid heeft geleid tot de ontwikkeling van de Eco-pocket.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist