Nieuw matras kopen?

Hier moet je op letten!

Een matras heeft een betrekkelijk lange levensduur. Niet gek dat veel Nederlanders jarenlang op hetzelfde matras slapen. Toch doe je er goed aan jouw matras om de zoveel tijd te vervangen. Doe dit bijvoorbeeld als deze niet lekker meer ligt. Is jouw matras aan vervanging toe? Koop dan nooit lukraak een nieuwe. Je moet namelijk op een aantal zaken letten. In deze tekst vertellen wij je waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw matras.

Bepaal de afmeting van het matras
Voordat je begint aan de zoektocht naar een nieuw matras, moet je weten dat matrassen in afmetingen van elkaar verschillen. Allereerst maken we onderscheid tussen een eenpersoons- en een tweepersoonsmatras. Laat jouw keuze onder meer afhangen van de afmetingen van jouw bed. Zodoende voorkom je dat je een te klein of een te groot matras koopt.

Denk overigens niet dat matrassen voor een tweepersoonsbed allemaal dezelfde afmetingen hebben. Dit is namelijk niet het geval. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een 140 x 200 matras, een 160 x 200 matras en een 180 x 200 matras. Gaat het om een matras voor een eenpersoonsbed? Dan is de kans groot dat je uitkomt bij een 90 x 200 matras.

Van welk materiaal is het matras gemaakt?
Matrassen verschillen niet alleen in afmetingen van elkaar. Nee, want bij de productie worden ook verschillende materialen gebruikt. Veel mensen kiezen voor een traagschuim matras. Dit komt doordat dit materiaal reageert op lichaamswarmte. Als dit schuim warm wordt, vormt het zich namelijk naar jouw lichaam. Hierdoor is de kans groot dat je prinsheerlijk slaapt op een traagschuim matras.

Heb je jarenlang op een matras van traagschuim geslapen, maar vond je dit niet prettig? Dan wil je dit keer ongetwijfeld een matras van een ander materiaal kopen. Kijk in dat geval eens naar een latex matras. Een matras van latex is bijzonder soepel en voelt bovendien comfortabel aan. Daarbij komt dat dit materiaal uitermate geschikt is voor mensen die last hebben van een (huisstofmijt)allergie.

Test een matras uit alvorens je hem koopt
Als je op zoek bent naar een nieuw matras ga je hier mogelijk voor naar de winkel. Een goede keuze, want in de winkel kun je verschillende matrassen testen. Dit is vooral handig als je niet weet voor welk materiaal je moet kiezen. Hierdoor weet je direct wat wel en niet lekker ligt.

Toch hoef je tegenwoordig de deur niet meer uit om een matras te kopen. Dit kan namelijk ook online. Denk niet direct dat je het matras niet kunt testen als je deze online koopt. De meeste partijen werken namelijk met een proeftijd. Vaak kun je het matras gedurende een bepaalde periode uittesten. Bevalt het matras toch niet? Dan kun je hem meestal kosteloos ruilen voor een ander matras.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Slaapkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist