Kinderkamer opgeruimd te houden

dit is de manier

Een kinderkamer of kinder slaapkamer kan al snel een rommeltje worden. Waar je als ouder af en toe helemaal gek wordt van alle rommel in de woning, lijken de kids hier veel minder problemen mee te hebben. Wil je alles opgeruimd houden, dan zul je de kids een handje moeten helpen. Met deze tips houd je de kinderkamer opgeruimd en netjes.

1. Bewaar overzicht in de kledingkast
De kledingkast is vaak een groot struikelblok voor zowel ouders als kinderen. Wanneer er niet genoeg opslagruimte beschikbaar is wordt het al snel een onoverzichtelijke rommel. Haal voor de kids houten hangers in huis. Het hout maakt dat de kleding makkelijker op te hangen is en dat de vorm van de kleding goed blijft. In tegenstelling tot kunststof hangers waar, ook wanneer de kleding van de hanger gehaald wordt, de hanger in veel gevallen zichtbaar blijft in het stof. Je kan de kledinghangers ook aanpassen op de inrichting van de kamer of het karakter van de kids. De meiden vinden kleurrijke hangers met print misschien wel hartstikke leuk of voor de stoere kids blauwe hangers. Hoe je het ook wend of keert, het hebben van voldoende hangers is een must om rommel te voorkomen.

2. Zorg voor opbergruimte
Er zijn waarschijnlijk tientallen ditjes en datjes te vinden in de kinderkamer. Van (kleur)boeken tot stiften en knuffels; alles lijkt af en toe door elkaar te liggen. Door een grote opbergmand of goede kasten in de kamer te plaatsen, creëer je opbergruimte voor al deze losse items. Zo kan alles makkelijk teruggevonden worden en zorg je er ook meteen voor dat de kamer overzichtelijk en opgeruimd blijft. Ook wanneer de kids zelf aan het opruimen moeten gaan is de klus makkelijk te klaren: de kleding gaat aan de hangers en alle losse items gaan gewoon in de opbergmand.

3. Maak een verdeling van de ruimte
Ook wanneer je maar een kleine ruimte tot je beschikking hebt is het belangrijk om deze ruimte zo duidelijk mogelijk te verdelen. Zo kan een bepaalde hoek van de ruimte geschikt zijn om te spelen, een andere hoek om huiswerk te maken en de andere kant is weer om te slapen. Heb je een extra ongebruikte ruimte tot je beschikking? Richt deze dan in als huiswerk of speelkamer. Zo kun je een goede verdeling maken tussen slapen, spelen en leren.

4. Creëer routine
Probeer zoveel mogelijk routine te creëren wanneer het gaat om slapen, spelen en leren. Verlaten de kids een bepaalde ruimte? Dan moeten ze bijvoorbeeld eerst zorgen dat alles weer opgeborgen ligt in de opbergmand. Oefening baart kunst en hoe vaker deze handelingen herhaald worden hoe makkelijker het wordt om het overzicht te bewaren.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist