Je slaapkamer verduisteren

Zo slaap je beter

Dat je beter slaapt in een donkere slaapkamer is alom bekend. Maar ken je de wetenschappelijke verklaring ook al? In een donkere omgeving maakt je lichaam melatonine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je slaperig voelt. In een lichte kamer maakt je juist minder slaaphormoon aan. Dit zorgt ervoor dat je juist minder goed in slaap valt. Slechte slapers zijn humeuriger en hebben minder energie. Dit kan leiden tot prestatievermindering op het werk, wat weer stress tot gevolg heeft. Redenen genoeg dus om die slaapkamer zo donker mogelijk te maken! In dit artikel vertellen we je hoe.

1 Kies voor verduisterende raamdecoratie
Je slaapkamer donker maken begint met verduisterende raamdecoratie. Eén van de meest gangbare opties is het rolgordijn. Een rolgordijn is tijdloos en gaat samen met ieder interieur. Bovendien is het één van de goedkoopste opties. Ook plisségordijnen, vouwgordijnen en overgordijnen zijn verkrijgbaar in een verduisterende variant. Minder raadzaam zijn jaloezieën. Langs de lamellen kan namelijk altijd nog een beetje licht schijnen. Wil je toch graag jaloezieën op de slaapkamer? Combineer ze dan met andere raambekleding (kop 3).

2 Ga voor maatwerk
Om ervoor te zorgen dat het raam optimaal bedekt wordt, is maatwerk van groot belang. Bij standaard maten heb je immers kant dat er enorme licht kloven aan de zijkanten ontstaan. Zonde. Zo blijft je slaapkamer - ondanks de verduisterende raamdecoratie - te licht. Investeer dus liever in maatwerk. Op onlinerolgordijnen.nl bestel je gemakkelijk en snel jouw raamdecoratie op maat. Met de heldere meetinstructies dien je gegarandeerd de juiste afmetingen in.

3 Combineer twee typen raambekleding
Hoe goed je ook hebt gemeten, het 100% voorkomen van licht kloven is nagenoeg onmogelijk. Een rolgordijn kán simpelweg niet helemaal strak langs het kozijn lopen. De cassette moet immers ergens vastgemaakt worden. Waar de bevestiging zit, loopt natuurlijk geen rolgordijn. Bovendien zou dit ervoor zorgen dat de stof beschadigt. Het zou immers continu langs de muur schrapen. Deze lichtkloeven zijn minimaal. Desondanks ervaren sommige mensen het als storend. De beste oplossing is het combineren van twee typen raambekleding. Een rolgordijn mét overgordijn bijvoorbeeld. Daarbij ziet het er ook nog eens hartstikke stijlvol uit!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Slaapkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist