je slaapkamer koel

Vier mogelijkheden om

Wanneer het buiten warm is hebben we vooral op warme dagen behoefte aan verkoeling in huis. Doe je er niets aan dan zal het binnen ook na een aantal dagen warm worden waardoor het zelfs daar niet meer aangenaam is. Daar kun je vooral last van hebben als de warmte ook in je slaapkamer aanwezig is. Daarom is het belangrijk dat er methoden zijn waarmee we het in huis koel kunnen houden. Je moet niet denken dat een raam openzetten een goede oplossing is. Daardoor zal de warmte ook in huis toenemen en is de warmte eenmaal binnen dan is het niet gemakkelijk om het binnen af te koelen.

Zonwering door het gebruik van rolgordijnen of rolluiken.

Wanneer je rolgordijnen gebruikt, zal de warmtetoename in huis wel wat minder zijn. Omdat echter de rolgordijnen aan de binnenzijde van de ramen zijn aangebracht, zal de warmte er ook langs naar binnenkomen.

Slechts 70% van de warmte wordt door zonwering tegengehouden. Je moet zorgen dat de warmte oftewel het zonlicht niet naar binnen kan. Daarvoor zou je rolluiken kunnen gebruiken.

Rolluiken zitten aan de buitenzijde van de ramen. Ze zijn duurder in aanschaf dan rolgordijnen, maar helpen veel beter om het zonlicht buiten te houden en het beveiligen van je huis. Om een groot deel van de warmte op te vangen zou je in ieder geval rolluiken aan de zuidkant van de woning kunnen plaatsen. Op die manier vang je een groot deel van de warmte op .

De airco of een aircooler een goed idee?

Een airco is een zeer goed middel tegen de warmte in huis. Een airco zorgt voor een heerlijke koele lucht in huis. Een airco is niet alleen duur in aanschaf, maar ook in gebruik. Wil je een huis één graad afkoelen dan is daar drie keer zoveel energie voor nodig dan om het één graad te verwarmen. Je zou een airco tegen je huis kunnen laten monteren, maar je kunt ook een mobiele airco of aircooler gebruiken. Gebruik je een mobiele airco dan kun je die gemakkelijk in de slaapkamer plaatsen om van een goede nachtrust te kunnen genieten.

De werking van een airco.

Een airco is niets anders dan een proces van invoer en uitvoer. Bij een airco wordt warme lucht aangezogen. Door de warme lucht wordt vloeistof in het apparaat verdampt.De warme lucht wordt via een afvoerslang naar buiten geleid. De koudere lucht wordt vervolgens weer de kamer ingeblazen, zodat het dan binnen lekker koel wordt. Je kunt een gat in de buitenmuur boren waar de slang in kan, zodat alleen de warme lucht naar buiten wordt gevoerd. Plaats je de slang van een mobiele airco in een open raam dan zal er ook weer warme lucht naar binnen komen. Er zijn ook airco’s die de lucht drogen. Te droge lucht is niet fijn wanneer je gaat slapen.

De werking van een aircooler.

Bij een aircooler wordt de warme lucht langs een koelelement verplaatst. Zodra de lucht is afgekoeld wordt hij dan weer de ruimte ingeblazen. De aircooler maakt gebruik van koud water. De lucht die teruggeblazen wordt, is heerlijk verfrissend. Een aircooler maakt geen gebruik van een afvoerslang. Je kunt deze dus gemakkelijk in iedere ruimte gebruiken, zonder dat je een raam open hoeft te zetten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Slaapkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist