Het nut van goede nachtrust

Uw beddenspecialist weet er alles van

Slaap is onmisbaar. Goed slapen bepaalt mede de kwaliteit van leven. Slapen we slecht dan beleven we de dag daarop minder prettig. In onze slaap verwerken we belevingen. Indrukken en ervaringen worden geestelijk gefilterd en opgeslagen. Het lichaam rust fysiek en geestelijk uit. Spieren, gewrichten en organen herstellen. Lekker slapen is niet vanzelfsprekend. De één valt meteen in slaap, een ander ligt uren wakker of slaapt zeer onrustig. Gemiddeld draaien we tijdens onze slaap zo'n twintig keer. Liggen we op een te hard of te zacht bed, dan draaien we velen malen meer. Belangrijk is inzicht te verwerven in het eigen slaapgedrag en patroon

Uw rug
Wordt u ‘s ochtends wel eens wakker met een stijve nek of lage rugpijn die na het opstaan weer vrij snel verdwijnt? De oorzaak kan liggen aan de kwaliteit van uw slaapsysteem en kussen of de manier waarop u in bed ligt. Als het aan uw slaapsysteem ligt is dit het makkelijkst op te lossen. U inventariseert of het aan het matras, matrasdrager of het kussen ligt en vervangt deze. Een matras dat onvoldoende steunt biedt aan de wervelkolom, heup en bekken kan lichamelijke problemen tot gevolg hebben. Het matras biedt onvoldoende steun als het te hard of te zacht is of als het matras versleten is. Bij een te hard matras kunnen uw heup, bekken en schouder onvoldoende wegzakken waardoor er een ongezonde kromming aan de rug ontstaat. Bovendien heeft u kans op een onrustige slaap door het vele draaien en ontwaakt u voor u echt uitgerust bent. Is het matras te zacht dan gaat de rug doorhangen. Dat gaat op termijn zeker tot rugpijn leiden.

Belang van goed slapen
Maar welk bed past dan het beste bij u? Dat antwoord vinden we dankzij het begrip ‘conformiteit'. De conformiteit geeft aan in welke mate uw bed (bodem + matras) in staat is uw lichaam optimaal te ondersteunen. Bepalend voor de conformiteit zijn gewicht, lichaamsbouw en slaaphouding. Een goede conformiteit zorgt voor een natuurlijke houding van de wervelkolom. De wervels staan niet boven elkaar, maar staan in drie bochten. Een zogenaamde s-bocht. Ruim tachtig rugspieren houden de kolom op zijn plek. Spieren die 's nachts best wat rust kunnen gebruiken. Het juiste bed biedt die rust.

Slaapomgeving
Om te kunnen genieten van een ontspannen slaap is de temperatuur en de vochtigheid in de slaapkamer heel belangrijk. Het ventileren van de omgeving alsmede een constante temperatuur zorgen voor een gezond slaapklimaat.

Slaaphoudingen:

Koninklijke houding
De koning of koningin is herkenbaar aan de volledig beheerste en ontspannen rughouding. Dit type
is zelfverzekerd maar ook een tikje hautain. Je staat graag in het middelpunt van de belangstelling.

Flamingo
De flamingo slaapt met één been gestrekt en één been opgetrokken. De voet van je opgetrokken been ligt op of onder de kuit van je andere been. Je bent zelfbewust, maar passief. Je kropt de dingen die je dwarszitten op. Je bent ontspannen, vriendelijk, sociaal en enthousiast. Je hebt nogal wat last van buien. Soms kom je behoorlijk kattig uit de hoek

Nonnenhouding
Je slaapt met je hoofd in je handpalmen en je ellebogen wijd (als de kap van een non). Dat betekent dat jij een echte denker bent. Je bent echter wel een levensgenieter met een zorgeloze ‘wie doet me wat' houding. Dit type maakt van muggen geen olifant.

Aap
De aap slingert zich van droom naar droom en ligt altijd met de armen gestrekt om via een liaan uit nachtmerries te ontvluchten. Het typeert de mens die altijd op z'n qui vive is.

Foetale houding
Je slaapt met je benen keurig op elkaar (voet op voet, knie op knie). Dat betekent dat je behoefte hebt aan een hoge mate van symmetrie in je leven. Je zoekt de warmte onbewust in het vroegste stadium van een nog zorgeloos bestaan. Je probeert zo weinig mogelijk af te wijken van wat anderen van je verwachten en probeert problemen te voorkomen.

Molenwiek
De molenwiek nestelt zich vanzelf in deze meest aangename houding. Het typeert de mens die vaak het geluk aan zijn kant heeft.

Vlinder
Je houdt je handen als voelhoorns naast je hoofd en je benen als vleugels uitgestrekt. Je bent een zoeker. Je ontmoet graag mensen en houdt van nieuwe situaties, mogelijkheden en uitdagingen.Vraag het de 5 Sterrenspecialist
Aangezien u zo’n derde deel van uw leven in bed doorbrengt, is het belangrijk bewust te zijn van het belang van een goede nachtrust. De kwaliteit van de nachtrust, is voor een groot deel bepalend voor de rest van uwdag. Hiermee wordt de keuze voor het juiste slaapsysteem onderstreept. Welk systeem dit is, verschilt echter van persoon tot persoon. Dit hangt bijvoorbeeld af van het gewicht en postuur van de uiteindelijke gebruiker. Ook de slaaphouding is erg belangrijk. Iemand die op zijn rug slaapt, heeft een andere ondersteuning nodig dan iemand die ligt op zijn zij. Veel mensen kampen met lichte rugklachten, waar geen aandacht aan wordt besteed. Dit probleem is vaak verholpen met een juist bed. 

WonenWonen.nl heeft hier de beste slaapspecialisten voor u op een rijtje gezet. Zij kunnen u als geen ander helpen bij het kiezen voor het juiste slaapsysteem, 


 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist