Heerlijk slapen in de zomer

Vier goede tips

Slapen in de zomer brengt regelmatig wat ongemakken met zich mee. We liggen regelmatig te woelen. Onze bedden zijn nou eenmaal niet bestand tegen enorme hitte. Wanneer de eerste hittegolven weer ontstaan, ligt heel Nederland massaal te puffen en te draaien. Hoe vat je de slaap wanneer de nachten warm en plakkerig zijn? Het lijkt bijna onmogelijk. Tel daar ook nog eens het grote aantal muggen in de slaapkamer bij op en de kans op een goede nachtrust is minimaal.

Betekent dit dat wallen onder de ogen een trend wordt gedurende de zomermaanden? Welnee! Er zijn genoeg manier om – ook in de zomer – goede nachten te maken. Hieronder geven we vier tips die jou hierbij helpen!

1.Zorg ervoor dat de slaapkamer zo koel mogelijk blijft

Een goede tip, maar hoe dan? We horen het je bijna denken. Wanneer je niet over airconditioning beschikt kan het erg lastig zijn om de slaapkamer koel te houden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit toch mogelijk te maken. Probeer bijvoorbeeld de raambekleding continu dicht te houden overdag. Hiermee voorkom je dat de zon reflecteert tegen de ramen en de ruimte nóg warmer maakt. Laat de ramen en gordijnen dicht totdat de zon zakt en het buiten koeler is dan binnen. Zet vervolgens alle ramen tegen elkaar open. Dit veroorzaakt een fris briesje, waardoor de temperatuur in huis zal dalen en je makkelijker in slaap kunt vallen.

Extra tip: heb je geen horren voor de ramen? Houd er dan wel rekening mee dat er met het openen van de ramen ook een aantal ongewenste gasten naar binnen kunnen vliegen. Muggen zijn misschien wel de ergste vijand gedurende de zomermaanden. Lig je niet wakker van de hitte, lig je wel wakker van het eeuwige gezoem. Plaats daarom een klamboe om je bed om deze irritante bloedzuigers te weren.

2.Maak sokken of een t-shirt licht nat

Lig je maar te woelen en heeft je lichaam het veel te warm? Maak dan je sokken of een t-shirt licht nat en wring deze goed uit. Trek deze items vervolgens aan en geniet van directe verkoeling. Dit is vaak net genoeg om goed en diep in slaap te vallen en ook nog eens zeer eenvoudig te regelen. Hier komen geen dure oplossingen aan te pas, dus ook voor de mensen die van een klein budget leven is het goed te doen. Ventilators of airconditioning zijn niet meer nodig!

3.Slaap alleen met een laken

Veel mensen kunnen moeilijk in slaap vallen als ze zonder laken of deken slapen. Dit terwijl het eigenlijk veel te warm is in de zomer. Haal daarom in elk geval je dekbed uit de hoes en slaap enkel onder een dekbedovertrek of een ander dun lakentje. Dit geeft bijna geen warmte af, maar geeft je toch het gevoel van geborgenheid waar je naar op zoek bent.

4.Plaats ijskoude waterflesjes voor de ventilator

Blaast de ventilator alleen nog maar warme lucht en biedt hij daardoor weinig verkoeling? Plaats dan enkele waterflesjes in de vriezer en haal deze voor het slapengaan eruit. Zet ze vervolgens voor de ventilator. Hierdoor zal deze opnieuw koelere lucht verspreiden, waardoor de temperatuur in de slaapkamer zal dalen. Houd er wel rekening mee dat je de flesjes in een bak plaatst, zodat je niet wakker wordt naast een plas met water.

Dit artikel door GMU | Data Driven Google AdWords bevat een samenwerking.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Slaapkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist