Futon bedden

Design slaapbank

Zo richt je een kleine slaapkamer of studio optimaal in
Een kleine slaapkamer of een studio biedt maar beperkt ruimte en daarom is de inrichting natuurlijk van groot belang. Bijvoorbeeld als het gaat om comfort, ontspanning en een goede nachtrust. Denk alleen al maar aan het bed waar je op ligt. Er zijn allerlei soorten bedden van boxsprings tot twijfelaars en van eenpersoonsbedden tot Futon bedden. Welk type bed het meest geschikt is, hangt af van je eigen voorkeur en van de grootte van de ruimte. Ontdek daarom hier handige tips om je slaapkamer of studio optimaal in te richten.

Futon bed voor kleine slaapkamer
Futon bedden staan ook wel bekend als Japanse bedden en kenmerken zich door de lage hoogte. In Japan is het gebruikelijk om het futon matras zonder onderstel te gebruiken en overdag op te rollen. Dat maakt het tot een perfect bed voor de kleine slaapkamer. In Nederland is het wel gebruikelijk om een onderstel in de slaapkamer te hebben. Het voordeel van een futon bed is dan dat er sprake is van een optisch ruimtelijk effect. Dat is aan de lage opbouw te danken.

Lichte kleuren met lijnenspel
Een studio of kleine slaapkamer is optimaal in te richten als je gebruikmaakt van lichte kleuren met een lijnenspel. Bij het lijnenspel valt er te denken aan bijvoorbeeld jaloezieën of lamellen waarmee je de ruimte minder klein laat lijken. De strakke contouren van een futon bed sluiten daar uiteraard bij aan. Een kamer lijkt bovendien groter als je gordijnen ophangt die helemaal van het plafond tot de vloer komen.

Design slaapbank
Woon je in een studio dan heb je belangrijke kamers in het huis in één ruimte. Daar kijk je televisie, kook je eten en slaap je in de nacht. Als de ruimte beperkt is om een bank en een bed neer te zetten, is daarvoor een oplossing. Bijvoorbeeld door een hoogslaper te nemen met daaronder ruimte voor een bankje. Of door voor een design slaapbank te kiezen. Je hebt dan overdag een mooie bank en in de nacht een comfortabel bed.

Zwevende meubels
Er is nog een tip om een kleine slaapkamer of studio optimaal in te richten en dat is met zwevende meubelen. Bijvoorbeeld door een zwevende televisiekast om je tv op te zetten. Wil je extra opbergruimte creëren dan is het ook mogelijk om planken op te hangen. Dat maakt de kamer extra ruimtelijk en overzichtelijker omdat je spullen netjes een plekje hebben.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Slaapkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist