Ergopolis 20

Ergonomische lattenbodem

De lattenbodem Ergopolis 20 behoort tot de nieuwste generatie van ergonomische lattenbodems. Het personaliseren en de uiteindelijke individuele afstelling van de lattenbodem gebeurt op basis van de meting van een aantal lichaamsparameters.

De lattenbodem heeft dubbel gebogen latten die via ergonomisch regelbare lathouders in een massief houten frame zijn gemonteerd. De lattenbodem Ergopolis 20 is voorzien van gepatenteerde lathouders ter hoogte van de gevoelige schouderregio en de middenzone.

In de schouderzone kunnen latten verlaagd worden om de druk op de schouders te verminderen. Bovendien kunnen de latten verschoven worden in functie van de vorm en lengte van het bovenlichaam en de slaaphouding. Zo voorkomen we klachten in nek-en schouderregio.

In de middenzone zorgen regelbare en in hoogte verstelbare latten voor de perfecte aanpassing van de lattenbodem aan de lichaamscontouren en de vorm van de wervelkolom.

De gepatenteerde lathouders zijn regelbaar in de hoogte en zijdelings verplaatsbaar. De zijdelingse verplaatsing van de lathouders is sterk afhankelijk van de lengte van de wervelkolom. Hierdoor wordt de wervelzuil beter ondersteund bij mensen met rugklachten.

Voordelen van de Ergopolis 20
De Ergopolis 20 biedt belangrijke voordelen ten opzichte van een traditionele lattenbodem:
Bij belasting krijg je een gelijkmatigere drukverdeling met als resultaat een egaler ligvlak
Meer zijdelingse steun bij het in en uit het bed stappen
Meer comfort in het midden van het bed wanneer je diagonaal in het bed ligt
De matras wordt in onbelaste toestand beter geventileerd, omdat latten en matras elkaar slechts gedeeltelijk raken

De bodyscanner
De bodyscanner is een meetsysteem voor de rug, dat werd ontwikkeld in samenwerking met Custom8 – spin off van de Katholieke Universiteit Leuven. In samenwerking met Ergopolis doet men onderzoek naar het optimaliseren van slaapsystemen in functie van het menselijk lichaam. De bodyscan meet diverse lichaamsparameters: gewicht, lengte, breedte van de schouders en heupen ….. Op basis van deze meetresultaten wordt de lattenbodem ingesteld. Deze instelling is steeds uniek en voor elke persoon anders.

Wanneer je lichaamsparameters zouden wijzigen (bijvoorbeeld gewichtstoename of -afname), dan kunnen de wijzigingen opnieuw worden opgemeten.

Uniek: het dynamische rugmeetbed
Nieuw in België is de ontwikkeling van het dynamische rugmeetbed. Op dit bed ervaar je zelf hoe comfortabel je lattenbodem je lichaam zal ondersteunen. Terwijl je ‘proefligt’ wordt de lattenbodem elektronisch gestuurd en dynamisch bijgereld zodat je de aanpassingen van het slaapsysteem aan schouders, lage rug en bekken kunt uittesten. Het belang van een goede combinatie tussen lattenbodem en matras wordt hierdoor op indrukwekkende wijze gedemonstreerd.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist