Een passend matras kiezen voor in de slaapkamer

Matrassen test

Zo kiest u het best passende matras voor in de slaapkamer
Wil je een passend matras kiezen voor in de slaapkamer? Het matras kiezen dat het beste bij je past, is niet altijd even eenvoudig. Er zijn zoveel soorten matrassen en voor ieder persoon is weer een ander matras geschikt. Wat je zou kunnen doen, is deze
matrassen test bekijken om erachter te komen of een van deze matrassen iets voor je is. Aan de hand van de tips die wij je in dit artikel meegeven, kun je hopelijk snel een passend matras vinden. Lees snel verder voor onze tips bij het vinden van een passend matras.

Wat is je lengte?
Je lengte is belangrijk om de juiste maat matras uit te zoeken. Zo volstaat bij een gemiddelde lengte een matras van 200 cm. Mocht je echter langer zijn dan is een matras van 210 cm of 220 cm meer geschikt. Koop je een matras, dan is het altijd belangrijker dat deze 20 cm langer is dan je eigen lengte.

Wat is je gewicht?
Ook je gewicht is belangrijk bij het kopen van het juiste matras Wanneer je licht in gewicht bent, zoals onder de 60 kg, dan ligt een hard matras vaak oncomfortabel. Veel fabrikanten hebben een indicatie van gewicht-hardheid op hun website staan, maar elke fabrikant is dit weer anders. Daarom is het verstandig hiervan uit te gaan en een matras te zoeken dat bij je gewicht past.

Wat is je postuur?
Wat is je precieze postuur? Dit is tevens van belang bij het kopen van een matras, omdat dit meespeelt bij het bepalen van de breedte. Mocht je een normaal postuur hebben, dan volstaat een standaardmaat van 90 cm. Ben je echter breder, dan kun je het beste voor een matras van 100 cm breed kiezen.

Heb je klachten?
Misschien heb je te maken met klachten zoals nekpijn, schouderpijn en rugpijn. Een passend matras kan ervoor zorgen dat je deze klachten minder ervaart en dat ze zelfs verdwijnen. Daarom is het van belang te bekijken hoe hard het matras is en hoe je zelf op het matras ligt voordat je besluit hem te kopen.

Heb je een allergie?
Het kan ook zijn dat je een allergie hebt, bijvoorbeeld voor een specifieke materiaalstof of huisstofmijt. In dat geval dien je te letten op de labels en certificaten van het matras. Zo zijn er matrassen met certificaten waarop staat dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen en anti-allergeen zijn.

Je weet nu hoe je het beste een matras kunt kiezen. Lees de Matt Sleeps matras review op bedtwijfelaars.nl om te kijken of dit matras wellicht bij je past. Wij wensen je veel succes met het vinden van het juiste matras.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Slaapkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist