Een boxspring kopen

De 10 meest gemaakte fouten

Het nut van een goede nachtrust kent iedereen inmiddels wel. Daarom is het belangrijk om een bed te kopen dat perfect bij je past. Wat het perfecte bed is, verschilt van persoon tot persoon. De praktijk leert mensen vaak een bed kopen, zonder goed advies in te winnen. We zetten de 10 meest gemaakt fouten bij het kopen van een boxspring op een rijtje.

1. Laat je niet leiden door het uiterlijk
Natuurlijk wil het oog wat en kies je een bed dat mooi staat in je slaapkamer. Wanneer je in en beddenwinkel langs een rij boxsprings loopt, is de kans groot dat je verliefd wordt op een model met een bepaalde kleur of type hoofdbord. Vergeet in dat geval niet waar het om gaat: een bed moet vooral lekker slapen. Wanneer je ligt te slapen, heb je je ogen dicht en zie je niet hoe je bed er uit ziet.  

2. Testen
Wanneer je in een winkel op een bed gaat liggen, heeft dit eigenlijk niet zo veel zin. Je ligt anders dan thuis, draagt kleren en bent niet helemaal ontspannen. Om er achter te komen of een bed de juiste ondersteuning geeft, zou je eigenlijk minimaal 8 weken moeten proefliggen.

3. Hoogte
De hoogte van een boxspring wordt bepaald met de poten er onder. De juiste instaphoogte is afhankelijk van je beenhoogte.

4. Aanbeveling door anderen
Iedereen is uniek en heeft ’s nachts een andere ondersteuning nodig.  Wanneer een vriend of collega razend enthousiast vertelt over een nieuw bed dat hij of zij gekocht heeft, zegt dat niets over je eigen nachtrust.

5. Meten is weten
Om de juiste boxspring te kiezen is een lichaamsmeting onontbeerlijk. Een bed is bedoeld om je te ondersteunen  en ‘in model te houden’. Door een juiste meting uit te voeren, kan je achterhalen waar je lichaam meer of minder steun nodig heeft.

6. Een merk zegt niet alles
Je lichaamsprofiel bepaalt welk bed voor jou het meest geschikt is, niet het merk. Een bekend merk is nooit een garantie dat het bed geschikt is voor jouw lichaams en dat je lekker komt te liggen. Het ene merk is gespecialiseerd in het een, een ander merk is weer gespecialiseerd in iets anders.

7. De keuze is reuze
De meeste woonwarenhuizen, grootwinkelbedrijven, internetaanbieders en ketens en aanbieders op woonboulevards leveren een standaardbed. Maar jij bent niet standaard! Een keus bij bedden uit 2 of 3 hardheden geeft een even grote kans op een (dure) miskoop.
 
8. Thuis is geen vakantie
Een aantal dagen of een paar weken slapen op een willekeurig bed is absoluut te kort om te kunnen beoordelen of dat bed het juiste bed is voor jouw lichaam. Je hebt doorgaans minstens 8 weken nodig om over een bed te kunnen oordelen of het bed jou de juiste ondersteuning geeft. En daar zijn onze vakanties, helaas, te kort voor.

9.  Goedkoop is duurkoop
Als iets te mooi lijkt om waart e zijn, is dat vaak ook zo. Een boxspring van bijvoorbeeld € 500,- biedt doorgaans weinig tot geen comfort en de gebruikte materialen gaan vaak ook maar een korte tijd mee.

10. Het juiste materiaal
De grote prijsverschillen hebben te maken met het gebruikte materiaal. Let daar om goed op de gebruikte vering, het frame, de bekleding enzovoort.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist