Een boxspring aanschaffen

Wat zijn de voor- en nadelen?

Voordat je over gaat tot de aanschaf een boxspring, is het verstandig de positieve en negatieve eigenschappen eens naast elkaar te leggen. Op deze manier weet je zeker waarom je wel of juist niet voor een boxspring moet kiezen.

Voordelen van een boxspring
Een optimale ondersteuning: De boxspring telt een dubbele of zelfs een drie dubbele ondersteuning. Dit geeft de perfecte nachtrust die je verwacht bij een boxspring. Een boxspring ondersteunt, maar geeft ook druk op de punten waar het lichaam dat nodig heeft.
Het matras: Het matras is apart te kiezen van de bodem. De bodem is namelijk geschikt voor elk soort matras. Om het comfort gevoel nog groter te maken wordt er ook vaak een topper, of topmatras, op het matras gelegd.Geschikt voor elke type slaper: Aangezien je elk type matras kunt kiezen, is een boxspring geschikt voor elk type slaper. Rugslapers, zijslapers en buikslapers kunnen allemaal op een boxspring tot rust komen.
De afwerking van een boxspring: Het mooie van de afwerking van een boxspring is dat je deze zelf kunt bepalen. Je kunt kiezen uit verschillende stoffen en kleuren met daarnaast ook nog verschillende pootjes. Hierdoor wordt een boxspring helemaal aangepast aan het interieur van de slaapkamer.
Uitstekende ventilatie: In het matras zit veel open ruimte met daarin een verenstructuur die voor een uitstekende luchtcirculatie zorgt. Hierdoor kan het matras na elke nacht goed ventileren. We verliezen namelijk ontzettend veel vocht in onze slaap door te zweten. Het matras moet dit vocht kwijt zodat het fris en schoon blijft.
De vorm van het bed: Een boxspring heeft geen board of rand rondom het bed waardoor de boxspring functioneel maar ook erg compact is. Je hoeft geen rekening te houden met een extra breedte door bijvoorbeeld een houten rand en je kunt jezelf er ook niet aan stoten ‘s nachts.
Hoog slapen: De meeste boxspring types zijn hoger dan een traditioneel type bed. Veel mensen ervaren dit als prettig en kiezen daarom voor een boxspring. Zeker voor ouderen of tijdens een zwangerschap is dit echt een must.
De levensduur: Doordat het matras minder tegendruk krijgt van de bodem, heeft het matras ook een langere levensduur waardoor je minder snel een nieuw bed hoeft aan te schaffen.
De naad ertussen: Als je kiest voor twee eenpersoons matrassen dan ontstaat er een naad. Bij een boxspring is deze naad niet zo hard en is het minder vervelend om op te liggen dan bij een ander type bed. Tevens is de optie van een ''love bridge'' een prettige aanvulling, dit is een strook gestoffeerd schuimrubber welke tussen de matrassen kan worden geplaatst onder de matrashoes, zodat de naad niet meer voelbaar is.

Nadelen van een boxspring
Stofvrij houden: een boxspring is meestal bekleed met stof waardoor het lastig kan zijn om de boxspring stofvrij te houden. Dit is in het algemeen geen probleem maar het kan een nadeel zijn voor mensen met een allergie voor huisstofmijt. Indien je deze allergie hebt kunt je er bijvoorbeeld voor kiezen om een boxspring te nemen die bekleed is met leer.
Vlekken en vegen: een ander nadeel van de stoffen bekleding van een boxspring is dat vlekken en vegen niet zo gemakkelijk te verwijderen zijn. Dit kan wel wanneer je een bed met een houten of kunststof ombouw heeft of een boxspring bekleedt met (kunst)leer.
Vervanging van de bekleding: een boxspring is een totaalplaatje in stijl en afwerking. De diverse onderdelen van een boxspring zijn vaak op elkaar afgestemd qua stoffering, dus wanneer je graag het matras of de boxspring opnieuw wilt laten bekleden, kan het lastig zijn om een stoffering te vinden die bij het origineel past. Daarom bieden wij in onze collectie de mogelijkheid tot herbekleding zolang de stoffen bij onze fabrikant in productie zijn.
Massief uiterlijk: een boxspring heeft een geheel ander uiterlijk dan een traditioneel bed. Het kan wat massief en groots overkomen in een kleinere slaapkamer maar dit kan ook juist een voordeel zijn wanneer je een grotere slaapkamer heeft.
Zwaar en lomp: een boxspring is opgebouwd uit meerdere onderdelen die weliswaar uit elkaar te halen zijn maar die nog steeds erg groot, lomp en vooral zwaar zijn. Dit kan het moeilijk maken wanneer je van slaapkamer wilt wisselen of gaat verhuizen. Bij onze boxpsprings is dit geen groot probleem, ze zijn gemakkelijk uit elkaar te halen en niet moeilijk te verplaatsen. Tevens verzorgen wij de levering en montage tot in de slaapkamer.
De vering: sommige mensen vinden een boxspring te verend. Dit kun je natuurlijk voorkomen door de boxspring goed te testen voordat je er een koopt en door bij ons aan te geven dat je liever geen verende boxspring heeft. Wij kunnen hierdoor de hardheid en vering van de boxspring aanpassen waardoor het bed geheel naar uw wensen wordt afgeleverd.

Het aanbod aan boxsprings is enorm groot, waardoor de kans bestaat dat je al snel het overzicht verliest. Een 5 Sterrenspecialist weet het kaf van het koren te scheiden. Hij kijkt naar uw persoonlijke slaapwensen en kan een boxspring aanbevelen die perfect bij u past.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist