Creëer de perfecte slaapkamer

rust is de basis

De slaapkamer is één van de belangrijkste ruimtes in huis. Het is de kamer waarin u volledig tot rust komt en u zich klaarstoomt voor de volgende dag. Kan uw slaapkamer wel een opfrisbeurt gebruiken? Lees hieronder 4 tips die u helpen bij het creëren van de perfecte slaapkamer.

Tip 1: Kleur
Kijk eens rond in uw slaapkamer. Komt er een bepaalde kleur vaak terug in de ruimte? Het is belangrijk om in uw slaapkamer voor een kleur te kiezen die u mooi vindt, maar nóg belangrijker is het gevoel dat deze kleur oproept. Wist u bijvoorbeeld dat de kleur rood onbewust energie geeft en eetlust stimuleert? En dat de kleur geel een gevoel van jeugdigheid en optimisme oproept? Welke kleuren zijn wel en niet geschikt voor de slaapkamer? Probeer kleuren die energie oproepen, zoals rood, geel en oranje, te vermijden in de slaapkamer. Deze kleuren zullen uw nachtrust niet ten goede komen. Goede kleuren voor in de slaapkamer zijn blauw en groen. Deze kleuren roepen rust, kalmte en ontspanning op, waardoor u heerlijk slaapt. Houdt u van simpel? Een witte slaapkamer is ook altijd een goed idee.

Tip 2: Ruimte
In een grote slaapkamer slaapt u over het algemeen het best. De grote ruimte voelt ontspannen aan. Daarnaast heeft u genoeg plek voor opbergruimte, waardoor de kamer netjes blijft en rust uitstraalt. Er zijn trucjes die uw slaapkamer groter laten lijken. Plaats bijvoorbeeld veel spiegels in uw slaapkamer en kies voor een groot vloerkleed. Wilt u uw slaapkamer echt vergroten? Kies dan voor een dakkapel. Een kunststof dakkapel zorgt voor meer ruimte in uw slaapkamer, maar ook voor meer daglicht.

Tip 3: Isolatie
Een goede temperatuur in de slaapkamer is essentieel voor uw nachtrust. Wat is de ideale temperatuur voor een slaapkamer? Deze verschilt per persoon, maar ligt gemiddeld rond de 18 graden Celcius. Goede isolatie draagt bij aan een constante temperatuur in de slaapkamer. Zo blijft de slaapkamer in de zomer én winter een aangename temperatuur. Isoleer uw ramen met kunststof kozijnen, hr++ glas en rolluiken.

Tip 4: Gezondheid
U brengt veel tijd door in uw slaapkamer. Het is dan ook belangrijk dat deze ruimte gezond blijft. Hier enkele handige tips:

  • Zorg voor goede ventilatie. Laat bijvoorbeeld een ventilatierooster dag en nacht open staan of zet uw raam op een kier. Op deze manier wordt de lucht in uw slaapkamer ververst en blijft u schone lucht inademen.
  • Doe overdag uw gordijnen open zodat er daglicht en het liefst zelfs direct zonlicht in uw kamer kan vallen. Direct zonlicht gaat mijten in uw bedlakens tegen.
  • Voeg kamerplanten toe aan uw slaapkamer. Planten zorgen voor een betere luchtkwaliteit en een vermindering van stress. Aloë Vera, Lavendel, Jasmijn en Klimop zijn rustgevende planten die geschikt zijn voor de slaapkamer.

 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist