Beddengoed voor in de zomer

wat kies jij?

Beddengoed voor in de zomer, wat kies jij?

Met een warme zomer voor de deur rijst de vraag; hoe kom ik comfortabel en zonder te baden in het zweet de nachten door? In Nederland zijn de zomerse dagen vaak benauwd waardoor het maar langzaam afkoelt. Het resulteert vervolgens in klamme slaapkamers, waar de warmte geen kant op kan. Wij hebben echter een aantal tips met betrekking tot je beddengoed die de warme zomernachten kunnen verlichten.

Summerproof beddengoed

Slaap je in de zomer graag mét of zonder dekbed? Ben jij iemand die geen oog dicht doet als je dekbed niet tot aan je oren opgetrokken is? Of ga jij bij de kleinste temperatuurstijging al ‘open en bloot’ de nacht in? Het verschil moet er zijn, maar voor iedereen is er geschikt beddengoed te vinden. Als jij tot ‘team dekbed’ behoort kan een zomerdekbed al veel gemak bieden. Een zomerdekbed is namelijk een enkel dun dekbed van luchtige kwaliteit. Het heeft altijd warmteklasse 4, wat staat voor een lage warmte-isolatie. Vaak wordt voor een zomerdekbed katoen of bamboe gebruikt. Dit zijn beiden luchtige materialen met ventilerende en vocht absorberende eigenschappen. Zo slaap je toch bedekt, maar niet té warm.

Luchtige stoffen

Het kiezen van beddengoed hangt niet alleen af van de mooie print of trendy kleur. Vergeet ook niet het juiste materiaal te kiezen. Heb je een mooi overtrek op het oog en wil je dat voornamelijk gedurende de zomer gebruiken? Laat dan je keuze vallen op een luchtige stof. Katoen is hiervan een uitstekend voorbeeld, maar ook katoen-satijn, bamboe en linnen zijn ideale materialen voor in de zomer.

Veel bekende beddengoedmerken bieden je vaak de keuze uit meerdere materialen. Zo spot je jouw mooie flanellen overtrek voor de winter misschien ook wel in luchtig katoen!

Synthetische stoffen zoals microvezel en polyester kun je beter links laten liggen, deze slapen vrijwel het gehele jaar prima, maar zijn gedurende de zomer een no-go. Een synthetische stof is namelijk het minst ademend en het neemt ook slecht vocht op. Bij hogere temperaturen kun je sneller gaan transpireren en zal het beddengoed ook klam en zweterig gaan aanvoelen. Het slaapcomfort daalt hierdoor ver beneden peil, en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Soepel en zacht katoen

Om slechte nachten te voorkomen gaat onze absolute voorkeur uit naar katoen. Van nature is het een ademende stof en neemt het ook uitstekend vocht op. Mocht je zweten in je slaap, dan absorbeert katoen dit met gemak. Tevens is katoen erg soepel en luchtig, wat bij warmte prettiger aanvoelt op de huid. Kies daarom voor katoen wanneer je op zoek bent naar een mooi zomers overtrek. Er zijn tal van dekbedovertrekken gemaakt van 100% katoen, van 1-persoons maten tot ruime lits-jumeaux.

Vergeet ook je de rest van je beddengoed niet! Hoeslakens horen er natuurlijk ook bij. Naast je luchtige zomerdekbed en katoenen overtrek is katoen ook voor het hoeslaken de aangewezen stof. Het absorbeert vocht, het voelt zacht en soepel aan én het ventileert. Je slaapt hierdoor luchtig en comfortabel en dát is hetgeen wat je wilt tijdens de warme zomernachten!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist