Bedden van PHI-TON

Bed van Phi-ton wint Good Design® Award 2007


Voor het eerst in de geschiedenis van de Good Design® Award heeft The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design and Metropolitan Arts Press Ltd. de prijs toegekend aan een bed: <het Bed> van Phi-ton.

Good Design® is een internationaal symbool voor de wijze waarop bedrijven zich inzetten voor innovatie en superieure vormgeving. Alle materialen en producten worden opgenomen in de permanente collectie van het museum en onder meer in de Verenigde Staten tentoongesteld.

Phi-ton <het Bed>, een ontwerp van Fried-Jan Unger, wordt door Phi-ton B.V. geproduceerd en gedistribueerd en heeft al meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Red Dot Design Award en de imm Innovation Award. Ook is het ontwerp tweemaal genomineerd voor de ontwerpprijs van de Duitse raad voor vormgeving (Rat für Formgebung), die in 1953 op initiatief van de Duitse federale overheid in het leven is geroepen. Boven op al deze internationale erkenning komt nu dus een van de hoogste Amerikaanse onderscheidingen.

Het bed

Phi-ton <het Bed> staat voor pure innovatie: het zweeft zonder onderframe in een perfecte symbiose van design, luxe en gezondheid.

Geen onderframe, geen toegankelijke bewegende onderdelen, geen klemmogelijkheden, geen risico op letsel. De geavanceerde gepatenteerde technologie is onzichtbaar in het ontwerp opgenomen. Het bed heeft een zelfcorrigerende besturingseenheid die de bewegingen van alle onderdelen regelt.

Of het nu in zijn horizontale basisstand staat of in een van de talloze andere posities:

Phi-ton <het Bed> weet zich altijd door zijn zwevende ontwerp te onderscheiden. De optionele vibra-massage levert een ervaring op die nog unieker is en vergroot het gevoel van ultiem comfort en ontspanning.

De 3D-matras van Phi-ton, eveneens een ontwikkeling van Phi-ton, is net als <het Bed> uniek.

Het bestaat uit het zeer functionele 3D-vezelvlechtwerk en combineert alle vereisten waaraan een comfortabel matras moet voldoen: optimale drukverdeling, uitstekende lucht- en vochtregulatie, uitmuntende hygiëne en hoge duurzaamheid. Bovendien is het materiaal 100% recycleerbaar.

Over Phi-ton

Phi-ton B.V. is een Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor in Arnhem. In de landen waar Phi-ton actief is, worden de producten via toonaangevende slaap- en woninginrichters en department stores verkocht en geadviseerd door interieurarchitecten.

De Phi-ton franchise heeft onlangs in Amsterdam haar eerste Phi-ton flagship store geopend; in de komende jaren zal het aantal filialen in diverse landen worden uitgebreid.

De bedden en 3D-producten van Phi-ton worden op ecologisch verantwoorde wijze en volgens de hoogste Duitse kwaliteitsnormen geproduceerd.

 

Criteria Good Design Award

De jaarlijkse Good Design® Awards van het Museum worden toegekend aan ’s werelds meest innovatieve en baanbrekende industriële , product- en grafische ontwerpen.

Kwaliteitsontwerpen met een superieure vorm, functie en esthetiek die boven gewone consumentenproducten en beeldmateriaal uitstijgen. Het Good Design®-programma van The Chicago Athenaeum bevordert het ideaal van een vormgevingsproces dat een combinatie is van een superieur product, duurzaamheid en een sterke marktidentiteit.

De jury

De inzendingen worden beoordeeld door een jury van gerenommeerde professionele ontwerpers, toonaangevende branchespecialisten en journalisten aan de hand van criteria die in 1950 zijn opgesteld ten aanzien van innovatieve vormgeving, nieuwe technologieën, vormen, materialen, constructie, concept, functie, bruikbaarheid, zuinigheid en milieuvriendelijkheid.

Geschiedenis Good Design® Award 1950 – 2008

Good Design® is de oudste en een van de meest prestigieuze wereldwijde awardprogramma’s.Het programma is in 1950 in Chicago opgezet door Edgar Kaufmann Jr., oud-curator van het MoMA, en een aantal pioniers op het vlak van moderne vormgeving, zoals Charles en Ray Eames, Russel Wright,  

George Nelson en Eero Saarinen. Good Design® bekroont elk jaar de beste industrieel - en grafisch ontwerpers en fabrikanten over de hele wereld voor hun streven naar superieure vormgeving.

 

Bijna zestig jaar later heeft The Chicago Athenaeum het programma overgenomen om zo een hernieuwd bewustzijn van moderne vormgeving te creëren en om producten en toonaangevende ontwerpers en fabrikanten te eren die nieuwe wegen inslaan op zoek naar concurrerende producten voor de wereldwijde markt.

Elk jaar worden ontwerpers en fabrikanten in ruim dertig landen bekroond voor hun opvallende

prestaties op het gebied van moderne vormgeving. De onderscheiding is de afgelopen 58 jaar toegekend aan uiteenlopende ontwerpen in en voor de samenleving - van een paperclip tot een Boeing 777.

Het Good Design®-logo is in 1950 ontworpen door Mort Goldsholl, een in Chicago gevestigde ontwerper.Good Design® is een internationaal symbool voor de manier waarop bedrijven zich inzetten voor innovatie en superieure vormgeving. Alle materialen en producten worden opgenomen in de permanente collectie van het museum en onder meer in de Verenigde Staten tentoongesteld


Kijk voor meer informatie op: www.phi-ton.com

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Phi-ton bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist