Bed voor jouw kind kopen?

Hier moet je rekening mee houden!

Een kind slaapt de eerste maanden van zijn/haar leven in een wiegje. Omdat jouw kind groeit, wordt dit bed na verloop van tijd te klein. Daarom ontkom je er niet aan een nieuw bed voor jouw kind te kopen. Wordt dit het eerste ‘echte’ bed dat je voor jouw kind gaat kopen? Dan weet je misschien niet hoe je dit aan moet pakken. In deze tekst vertellen wij je waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een bed voor jouw kind.

Kies de juiste lengte
De meeste ouders laten hun kinderen niet direct in een standaard eenpersoonsbed slapen als zij hun wiegje ontgroeid zijn. Nee, vaak wordt er eerst een kinderbed gekocht. Net als vrijwel ieder ander bed is ook een kinderbed verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Dit maakt het kiezen er niet makkelijker op. Weet je niet welke maat geschikt is voor jouw kind? Overweeg dan een meegroeibed te kopen.

Kies je voor een meegroeibed? Dan hoef je de komende jaren niet opnieuw een bed voor jouw kind te kopen. Een meegroei ledikant van Ikea kun je aanpassen aan de lengte van jouw kind. Dit bed is namelijk voorzien van een schuifsysteem, waardoor je hem makkelijk kunt verlengen. Koop je een meegroeibed? Dan hoef je niet direct een nieuw bed te kopen als jouw zoon of dochter een groeispurt doormaakt.

Wel of geen hekje?
Veel bedden voor kinderen zijn voorzien van een verhoogde rand of een hekje. Hiermee voorkom je dat jouw kind uit bed valt als hij/zij (veel) beweegt tijdens het slapen. Je kunt overigens ook een kinderbed kopen zonder hekje of opstaande rand. Laat jouw keuze afhangen van het slaapgedrag van jouw kind. Beweegt hij of zij veel? Kies dan voor een bed met hekje of opstaande rand.

Kijk naar de ruimte waarin het bed komt te staan
Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe kinderbed kijk je niet alleen naar het bed zelf. Nee, want ook de ruimte speelt mee. Er moet immers genoeg ruimte overblijven in de slaapkamer als het bed er staat. Is de kinderkamer relatief klein? Dan biedt een (half) hoogslaper mogelijk uitkomst.Zo’n bed heeft hoge poten, waardoor je de ruimte eronder kunt gebruiken.

Vraag jouw kind om hulp
De meeste kinderen vinden het geweldig om in een mooi en groot bed te slapen. Voor jou als ouder is het alleen lastig te bepalen welk bed de voorkeur van jouw zoon of dochter geniet. Schakel daarom de hulp van jouw kind in bij de zoektocht naar een nieuw bed. Op deze manier weet je direct waar zijn/haar voorkeur ligt. Bovendien kun je het niet verkeerd doen als je jouw kind laat helpen. Zij kiezen zelf immers hun nieuwe bed uit.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Slaapkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist