Auping matrassen

Cradle to Cradle certificaat

Koninklijke Auping bv heeft als eerste beddenfabrikant ter wereld een Cradle to Cradle Silver certificaat ontvangen. McDonough Braungart Design Chemistry (MBDC), grondlegger van het Cradle to Cradle principe, kende het certificaat toe voor de nieuwe matrassenlijn die de beddenfabrikant onlangs lanceerde. Het label garandeert dat een product voor meer dan 50% bestaat uit hergebruikte materialen, of materialen die na gebruik opnieuw zijn te gebruiken.Bij toekenning van het certificaat worden alle materialen en bedrijfsprocessen tegen het licht gehouden. Daarbij wordt onderzocht hoe veilig de producten zijn voor mens en milieu en in hoeverre de materialen zijn te verwerken in nieuwe producten.

Volledig Cradle to Cradle
Eerder dit jaar kondigde Auping aan volledig Cradle to Cradle te willen produceren. Het bedrijf investeert al langer in maatschappelijk verantwoord ondernemen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van watergedragen lak, CFK-vrij schuim en PEFC-hout. Toch wilde de beddenfabrikant uit Deventer een flinke stap verder gaan. Het heeft zich ten doel gesteld om alle producten de komende jaren 100% recyclebaar te maken en tegelijkertijd nog duurzamer en kwalitatief hoogstaander te produceren.

Zo zal de bouw van de nieuwe bedrijfslocatie van Auping geheel verlopen volgens het Cradle to Cradle principe. Verder introduceerde Auping samen met Van Gansewinkel onlangs het Auping Take Back System (ATBS), waarmee consumenten bij de aankoop van een nieuwe matras, de oude kunnen inleveren bij de leverancier. Deze draagt dan zorg voor milieuvriendelijke verwerking en recycling van de materialen.

Innovatie
"Innovatie en duurzaamheid staan bij Auping hoog in het vaandel," zegt Marjan Reitsma, Communicatiemanager bij Auping. "Als marktleider zijn we het aan onze stand verplicht die innovatiekracht en duurzaamheid niet alleen toe te passen om nog betere en mooiere bedden te maken, maar ook om onze productie milieu- en mensvriendelijker te maken. We hopen hiermee een trend te zetten voor andere beddenfabrikanten, waardoor het Cradle to Cradle principe nog meer navolging krijgt in de maakindustrie."

Over C2C-certificering
MBDC ontwikkelde het certificeringsprogramma om bedrijven te helpen produceren volgens het Cradle to Cradle principe. Daarbij worden vijf beoordelingscriteria onderscheiden: Material Health, de mate waarin materialen te hergebruiken zijn, in hoeverre er gebruik gemaakt wordt van duurzame energie, duurzaam watergebruik en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het certificaat kent vier gradaties: Basic, Silver, Gold en Platinum.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist