Auping Essential

Goed Industrieel Ontwerp

De Essential van Koninklijke Auping bv heeft een Goed Industrieel Ontwerp (GIO) Erkenning ontvangen. Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen, moet een product meer dan alleen mooi zijn. Functionaliteit, originaliteit, respect voor mens en milieu, gebruikswaarde en innovatie zijn van even groot belang.

Het tijdloze ontwerp van de Essential is geïnspireerd op de jongere generatie. Alle essentiële waarden van slapen komen samen in dit bedmodel van Auping. De Essential oogt slank door zijn ranke belijning en taps toelopende poten. De omranding van het bed is gemaakt van licht aluminium en voor het hoofdbord is een combinatie van hout en kunststof gebruikt. Het licht gebogen hoofdbord omsluiert je als het ware als je slaapt. Hierdoor geeft het een gevoel van geborgenheid en rust in de slaapkamer.

Kwaliteit, design en slaapcomfort
“De GIO Erkenning voor het ontwerp van de Essential is, naast het al eerder ontvangen Cradle to Cradle certificaat en de Red Dot Design Award 2012, een beloning voor de werkwijze van Auping,” aldus Marjan Reitsma, manager brand building bij Auping. “In de ontwikkeling van nieuwe producten zoeken we naar een goede combinatie tussen kwaliteit, design en slaapcomfort. Deze erkenning bewijst dat het ontwerp voor de Essential innovatief en van goede kwaliteit is.”

Duits topdesign
De Essential is ontworpen door het Duitse designbureau Köhler Wilms. Sinds 1996 ontwerpt het duo woon- en lifestyleproducten voor nationale en internationale opdrachtgevers. De ontwerpen van het Duitse designbureau kenmerken zich door de combinatie van verschillende materialen, creatieve vormen en functionaliteit. Het Berlijnse ontwerpduo heeft voor de Essential de juiste balans tussen volume en lichtheid weten te vinden.

Gratis meer informatie over Slaapkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*