Auping Cleopatra

Te zien in Haags Historisch Museum

Een originele Cleopatra, een populair bed dat Koninklijke Auping bv in 1953 introduceerde, is nu te zien in de tentoonstelling Golden Earring-Back Home van het Haags Historisch Museum. Het Nederlandse bedmodel staat in een tienerkamer uit de jaren '60, waar iedere bezoeker kan genieten van de sfeer die de Haagse rockband destijds uitademde.De Cleopatra is 25 jaar in productie geweest. Het kan dus gezien worden als hét bed van de beginjaren van de Golden Earring. Het bedmodel van ontwerper Dick Cordemeijer betekende ook de doorbraak van Auping in de Nederlandse slaapkamers. Het was oorspronkelijk een divanbed: met kussens kon het ook als bank worden gebruikt. Hierdoor paste het bed perfect in de betrekkelijk kleine naoorlogse woningen. Twee jaar geleden werd het model met een nieuwe vormgeving opnieuw in productie genomen. Inmiddels staat ook dit model in veel slaapkamers in binnen- en buitenland.

De tentoonstelling Golden Earring-Back Home laat zien hoe de oudste rockband van Nederland in de jaren '60 en '70 zijn successen vierde en zich in de jaren '80 en '90 steeds weer wist te vernieuwen. Diverse attributen, zoals singles, lp's, posters, T-shirts, portretten en originele instrumenten, zoals het drumstel van Cesar Zuiderwijk uit de jaren '70, voeren de bezoeker mee naar de dynamische tijden van de rockband.

Herinneringen
De expositie is voor iedere rockliefhebber een feest van herkenning en herinneringen aan de bloeiperiode van Golden Earring. Marjan Reitsma, Communicatiemanager bij Koninklijke Auping bv, is zeer verheugd dat de Cleopatra deel uitmaakt van deze tentoonstelling. "Golden Earring is Nederlands oudste rockband met internationale allure en we zijn dan ook trots dat de Cleopatra in de tentoonstelling staat."

Marco van Baalen, conservator Haags Historisch Museum en medesamensteller van de tentoonstelling, vindt het bed van Auping goed passen bij de tentoonstelling van de rockband: "Golden Earring werd in de jaren '60 opgericht, precies de periode dat de Cleopatra hét bed van die tijd werd. De keuze voor de Cleopatra was daardoor een logische."

De tentoonstelling Golden Earring-Back Home is nog tot en met 26 februari 2012 te zien in het Haags Historisch Museum aan de Korte Vijverberg 7, Den Haag.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist