Auping Cleopatra

wint GIO Special Award

De Cleopatra van Auping is bekroond met een Goed Industrieel Ontwerp (GIO) Special Award. De Cleopatra won de Special Award in de categorie ‘originaliteit'. Daarnaast heeft het ontwerp van het Actieve Ventilatie en Support (AVS) boxspring systeem een GIO Erkenning gekregen. Een onafhankelijke vakjury kende de awards toe nadat de ontwerpen waren beoordeeld op vormgeving, functionaliteit, ergonomie, originaliteit, respect voor mens en milieu en materiaalkeuze.

De Cleopatra zag het licht in 1953 en is een kwart eeuw in productie gebleven. Ter ere van zijn 120-jarig bestaan, heeft Auping het bed opnieuw in productie genomen. Het is daarvoor geheel opnieuw vormgegeven, waarmee het voldoet aan de huidige eisen op het gebied van comfort. Het unieke retro design is daarbij op subtiele wijze behouden.

Onderdeel van het AVS boxspring systeem is een frame dat speciaal voor alle Auping boxsprings is ontwikkeld. In tegenstelling tot conventionele boxsprings, is de AVS boxspring uitgerust met een spiraalbodem. Dit biedt goede ventilatie voor de matras die op de bedbodem komt te liggen. Consumenten hebben keuze uit twintig afmetingen in vier verschillende typen. Het frame vormt zo de basis voor tachtig verschillende bedvarianten.

Kwaliteit, design en slaapcomfort
"De Special Award voor de Cleopatra en de GIO Erkenning voor het ontwerp van het AVS boxspring systeem, zijn een beloning voor de werkwijze van Auping," aldus Wouter Dijkman, Projectleider bij Auping. "In de ontwikkeling van nieuwe producten zoeken we naar een goede combinatie tussen kwaliteit, design en slaapcomfort. De award en de erkenning bewijzen dat de ontwerpen voor de Cleopatra en het AVS boxspring systeem innovatief en van goede kwaliteit zijn."

Auping en DenHartoghMusch
De Cleopatra is een gezamenlijk ontwerp van ontwerpbureau DenHartoghMusch en Mars Holwerda. Het AVS boxspring systeem is gezamenlijk ontworpen door Koninklijke Auping bv en ontwerpbureau DenHartoghMusch. Het Auping Design Team bestond uit Wouter Dijkman en Rudi van Erp. Namens DenHartoghMusch zijn Maarten den Hartogh en Pamela Musch bij het project betrokken geweest. Zij zijn in hun werkzaamheden ondersteund door Claudia Köhler van het Duitse designbureau Köhler+Wilms.

Over de GIO Erkenning en GIO Special Awards
De GIO Erkenning is het keurmerk voor Goed Industrieel Ontwerp in Nederland. Producten die de commerciële kracht van design laten zien, komen voor het keurmerk in aanmerking. De erkenning is vergelijkbaar met de Amerikaanse Idea Award en de Duitse Red Dot Design Award en iF-Award. De inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury onder leiding van Prof. Dr. Ir. Wim Poelman.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist