Auping bedden

levert ook in de ruimte

Astronauten van het ruimtevaartproject Mars500 hebben gekozen voor de bedden van Auping. De Nederlandse beddenfabrikant levert de bedden voor het prestigieuze project, dat de eerste bemande ruimtemissie naar Mars mogelijk moet maken. De astronauten slapen ruim vijfhonderd dagen in de bedden.

Het project is onderdeel van het Russische ruimtevaartprogramma en wordt ondersteund door de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Zes astronauten verblijven vanaf juni 2010 anderhalf jaar in een simulator, die de reis naar de rode planeet nabootst. In deze periode wordt onderzocht wat de invloed is van de reis op hun lichamelijke en psychische gesteldheid.

Extreme omstandigheden vragen om goede ventilatie
Speciaal voor dit project ontwikkelde Auping een matras, dekbed, kussens en beddengoed. "Omdat de slaapcompartimenten in de capsule klein zijn, heeft Auping producten ontwikkeld die ondanks de kleine afmetingen toch de vereiste ventilerende eigenschappen bezitten," zegt Marjan Reitsma, communicatiemanager bij Auping. "Tijdens een ruimtereis worden de materialen blootgesteld aan extreme omstandigheden. De luchtcirculatie in de shuttle is beperkt en de temperatuur kan oplopen tot 25 graden. Daarom is het extra belangrijk dat de materialen goed ventileren. Bijkomend voordeel voor de astronauten, is dat de Auping bedden buitenaards lekker liggen."

Tijdens de simulatie worden er ook diverse experimenten uitgevoerd met de Auping bedden. De Franse astronaut Romain Charles is hiervoor verantwoordelijk. De resultaten van zijn onderzoek gebruikt Auping voor de ontwikkeling van nieuwe producten.

Mars500
Mars500 is een simulatie van een reis van 520 dagen naar Mars. Tijdens deze periode simuleren zes astronauten een reis naar de planeet, een landing op het Marslandschap en de reis terug naar huis. Het Russian Institute for Biomedical Problems (IBMP) en de ESA bouwden hiervoor een simulatie van het ruimtevoertuig, een landingsvoertuig en het landschap op Mars. Zes astronauten, waaronder twee Europeanen, verblijven gedurende 520 dagen in deze simulator. Dat is de tijd die nodig is om de reis daadwerkelijk af te leggen. In deze periode wordt onderzocht wat de invloed is van de lange reis op de lichamelijke en psychische gesteldheid van de astronauten. De resultaten van het experiment worden gebruikt om de eerste bemande ruimtevlucht naar Mars en een landing op de planeet mogelijk te maken.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist