Auping bedden

Ouderlijk bed speelt belangrijke rol

Het ouderlijk bed en bedrituelen voor kinderen spelen een belangrijke rol in het Nederlandse gezinsleven, zo blijkt uit onderzoek van Koninklijke Auping onder een representatieve groep van 768 Nederlandse gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De meerderheid van de Nederlandse gezinnen heeft een bedritueel met het kind voor het slapen gaan. Slechts 5% van de ouders heeft dit niet. Meer dan de helft (53%) van de ouders zegt dat het ouderlijk bed een plek is waar het gezin echt samen kan zijn en aandacht voor elkaar heeft.

Auping hield het onderzoek over de rol van bedden voor gezinnen in het kader van zijn ondersteuning aan SOS Kinderdorpen. Het belang voor kinderen om de warmte van een familie te ervaren en een veilig, eigen bed te hebben is universeel. Om die reden heeft de beddenfabrikant uit Deventer samen met zijn retailpartners en consumenten geld gedoneerd voor een project van SOS Kinderdorpen in Guatemala.

Nederlandse gezinnen vieren belangrijke momenten in ouderlijk bed
Nederlandse gezinnen vieren belangrijke momenten met het gezin in het ouderlijk bed. Twee derde van de Nederlandse gezinnen (66%) begint de viering van verjaardagen, Vader- en Moederdag en andere feestdagen met het gezin in bed. Zo’n 36% ontspant in het bed door met het gezin televisie te kijken. Meer dan een kwart van de ouders (28%) zegt dat hun kind liever bij de ouders in bed slaapt dan in zijn/haar eigen bed.

Bij het naar bed brengen slaat bijna de helft van de ouders (48%) het knuffelen met het kind nooit over, gevolgd door het kind instoppen (38%). Het onderzoek toont hiermee aan dat het ouderlijk bed en bedrituelen een belangrijke rol spelen in het Nederlandse gezinsleven. Het hebben van een eigen bed is van essentieel belang voor een goede nachtrust van opgroeiende kinderen. Dat is weer een belangrijk ingrediënt voor een energieke dag. Voor kwetsbare kinderen in Guatemala is een eigen slaapplek en het volgen van een bedritueel vaak niet mogelijk.

Bedden voor kinderen in Guatemala
Onder het motto ‘Ieder kind verdient een goed bed om in te dromen’ heeft Auping 48.365 euro opgehaald voor een SOS kinderdorp in Guatemala. Hiermee helpen de beddenfabrikant, zijn retailpartners en de klanten van Auping 108 kinderenin Guatemala aan een ingerichte slaapkamer in een liefdevol thuis.

Het geldbedrag komt ten goede aan een nieuw SOS Kinderdorp in Santa Cruz del Quiché in Guatemala. “Auping vindt dat ieder kind een goed bed verdient om in te dromen,” aldus Aart Roos, CEO bij Auping. “Uit ons onderzoek blijkt dat het bed een belangrijke functie heeft binnen gezinnen. Dit geldt uiteraard niet alleen voor Nederland. We zijn daarom blij dat wij een kleine bijdrage kunnen leveren aan de kwetsbare kinderen in Guatemala. Zij krijgen dankzij SOS Kinderdorpen en de donaties een eigen, veilige slaapplek en groeien op in een liefdevol thuis in plaats van op straat.”

Auping heeft duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en probeert ieder jaar door middel van activiteiten zoveel mogelijk geld op te halen voor een maatschappelijk doel. Auping zet zich gedurende drie jaar in voor SOS Kinderdorpen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist