Auping bedden

wetenschappelijk slaaponderzoek onder topsporters

Koninklijke Auping werkt mee aan een wetenschappelijk onderzoek onder een groot aantal Nederlandse topsporters. De komende vier jaar onderzoekt de Radboud Universiteit Nijmegen het effect van slaap op sportprestaties en verkent het oplossingen om de kwaliteit van slapen te verbeteren. Auping werkt mee aan het onderzoek om de beste nachtrust te ontwikkelen. De beddenfabrikant ondersteunt het onderzoek op diverse manieren door de kennis die het bedrijf in 125 jaar heeft opgebouwd en zijn producten te delen.

De aftrap van het onderzoek vond eerder deze maand plaats tijdens het symposium Live Sessie Slaap en Sportprestaties. Meer dan 40% van alle aanwezigen, met name sportcoaches, geeft aan dat topsporters problemen hebben met slapen of niet het maximale uit de nacht halen.

Topprestatie als resultaat
Auping is zich bewust van de invloed van een goede nachtrust op het functioneren overdag. De beddenfabrikant vindt presteren op topniveau belangrijk en voorziet zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo de komende vier jaar dan ook van een compleet bed dat bij haar past, voor thuis en onderweg. Ook leverde Auping eerder al bedden aan een sporthotel voor internationaal schaatstalent in Inzell en matrassen aan hotels in Sochi, Calgary, Salt Lake City en Astana.

Kromowidjojo is een van de topsporters die meedoet aan het onderzoek. Om een topprestatie te kunnen neerzetten, is goed slapen essentieel voor de zwemkampioene die gemiddeld 9,5 uur per dag slaapt. “Op zware trainingsdagen slaap ik ’s middags anderhalf tot twee uur,” zegt Kromowidjojo. “Rust voor het slapen gaan is ook belangrijk, zo heb ik als ik slaap altijd mijn telefoon uitstaan en kijk ik nooit tv vanuit bed.”

Met het onderzoek bestudeert de Radboud Universiteit welke invloed slaap heeft op de prestaties van de topsporters. Ook kijkt de universiteit hoe een goede nachtrust prestaties kan verbeteren. “We gaan de hersenactiviteiten van topsporters onderzoeken tijdens hun slaap,” zegt Arne Nieuwenhuys, projectleider en bewegingswetenschapper bij de Radboud Universiteit Nijmegen. “De eerste fase van het onderzoek concentreert zich daarop. Uit deze metingen is af te leiden hoe lang of diep de sporters slapen.” Nieuwenhuys geeft aan dat tijdens de diepe slaap groeihormonen vrijkomen die eiwitsynthese stimuleren. Dit zorgt ervoor dat spieren zich herstellen en opbouwen.

Het onderzoek 'Optimizing sleep to improve performance in elite athletes' maakt deel uit van het 'Onderzoeksprogramma Sport' dat in opdracht van het ministerie van VWS en NOC*NSF wordt uitgevoerd en gesubsidieerd wordt door technologiestichting STW.

Over 125 jaar Auping
Koninklijke Auping bv is het grootste zelfstandige Nederlandse beddenbedrijf met eigen productielocaties in Nederland en verkoopkantoren in diverse Europese landen. Daarbuiten werkt Auping nauw samen met internationale distributeurs. Auping begon in 1888 als smederij in Deventer. Met de spiraalbodem zette Johannes Auping 125 jaar geleden een nieuwe trend. Het bedrijf specialiseerde zich daarna in spiraalbedden. Later kwamen daar matrassen en boxsprings bij. Zo ontwikkelde Auping zich tot de slaapspecialist en marktleider in Nederland. Door voortdurend te investeren in innovatie en ontwerp is Auping altijd trendsettend geweest in slaapcomfort. Daarbij ligt de focus op drie merkwaarden: Ultiem Comfort, Vormgeving en Duurzame Kwaliteit.

Auping werkt samen met wetenschappers en gerenommeerde ontwerpers aan voortdurende productinnovatie. De kennis van het slaapproces en gebruik van nieuwe materialen en technieken vormen de basis van het unieke Auping comfort. Het vakmanschap, de toewijding en ervaring van de medewerkers staan borg voor duurzame kwaliteit en een hoge servicegraad. Auping mag zich, met de ondertekening van het C2C Charter, als eerste beddenfabrikant ter wereld een Cradle to Cradle organisatie noemen. Auping wil in 2020 alle bedrijfsprocessen, producten en diensten duurzaam en volgens C2C filosofie hebben ingericht.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist