Auping bedden

merkwaarden, productinnovatie en duurzaamheidsfilosofie

Koninklijke Auping bv is met de keuze voor een aannemer begonnen met de bouwwerkzaamheden voor zijn nieuwe centrale locatie in Deventer. Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello bv is verantwoordelijk voor alle verbouw- en nieuwbouwactiviteiten voor de locatie van de beddenfabrikant op bedrijventerrein De Weteringen in Deventer. Beide bedrijven tekenden hiervoor onlangs de aannemingsovereenkomst. Met de verbouwing en uitbereiding van de bestaande locatie, wil Auping al zijn activiteiten centreren in Deventer.


De bestaande 8.000 m² aan kantoor- en fabrieksruimte wordt gerenoveerd en uitgebreid met nieuwbouw. Voor Aan de Stegge betekent dit concreet een nieuwbouw van totaal 10.100 m²; welke bestaat uit 7.850 m² begane grond vloeroppervlak en een 2.250m² nieuw te realiseren verdiepingsvloer. Architect Jan Daggenvoorde bv te Schalkhaar is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Door alle activiteiten onder één dak te brengen, wil Auping zijn productieproces en innovatiekracht verder optimaliseren en flexibeler maken. Dat moet de duurzame groei van het bedrijf ook in de toekomst mogelijk maken. Auping heeft daarbij de ambitie om in 2020 alle bedrijfsprocessen, producten en diensten volgens het Cradle to Cradle principe duurzaam te hebben ingericht.

Duurzaam bouwen
De beddenfabrikant stelt hoge duurzaamheidseisen aan zijn hernieuwde centrale locatie. De locatie moet na de verbouwing en de nieuwbouw een GPR-score behalen van minimaal 8,0. Dat is een rapportcijfer dat de duurzaamheidsprestaties van een gebouw uitdrukt in een cijfer van 1 (laag) tot 10 (hoog). Met deze GPR-score wordt beoordeeld hoe het gebouw presteert op de onderdelen energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.

Vanwege de duurzaamheidsdoelstellingen was het hebben van ervaring met duurzaam bouwen een belangrijk selectiecriterium bij de keuze voor een aannemer. Tijdens de bouwwerkzaamheden blijft de fabriek in gebruik. Hierbij is een goede samenwerking en coördinatie tussen beide partijen vereist.

“Wij hebben gekozen voor Aan de Stegge Twello bv vanwege hun projectmatige aanpak, de ervaring met soortgelijke verbouw- en nieuwbouwprojecten en de duurzame manier van bouwen,” zegt Aart Roos, CEO van Koninklijke Auping bv. “Het is een pluspunt dat ze een regionale speler zijn, maar dat was geen voorwaarde bij de selectie.”

De verhuizing van activiteiten en de uitbreiding op bedrijventerrein De Weteringen verlopen gefaseerd en zijn eind 2014 afgerond. De bouwvergunning is inmiddels verleend.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist