Auping bedden

stimuleert techniek en creativiteit in basisonderwijs

Koninklijke Auping bv heeft in het kader van zijn 125-jarig bestaan een ontwerpwedstrijd voor basisschoolleerlingen georganiseerd. De beddenfabrikant uit Deventer wil met de wedstrijd de jeugd kennis laten maken met techniek en de aanwas voor technische beroepen stimuleren. Auping, die dit jaar 125 jaar bestaat, bouwt al decennialang op het Nederlandse vakmanschap in de eigen fabriek in Deventer en wil dat ook in de toekomst blijven doen.

De deelnemende basisscholen ontvingen in aanloop naar de Week van de Techniek, van 18 tot 23 maart 2013, een Auping Auronde in onderdelen en mochten het bed zelf monteren en ontwerpen. De vakkundige jury, onder leiding van Auronde ontwerper Frans de la Haye, heeft gisteren groep zeven van basisschool De Hagenpoort uit Deventer als winnaar gekozen tijdens de tentoonstelling van de bedden in de Lebuïnuskerk te Deventer. De klas wint een rondleiding in de Auping fabriek in Deventer en gaat naar het Twents Techniekmuseum Heim in Hengelo.

Jeugd maakt kennis met techniek
De Auping Auronde, bestaat dit jaar veertig jaar en wordt nog altijd in Deventer grotendeels met de hand gemaakt. “Ook de komende decennia willen we de Auronde en onze andere bedmodellen in Deventer blijven ontwikkelen en maken. We vinden het daarom belangrijk om techniek en creativiteit onder de jeugd te stimuleren,” zegt Aart Roos, CEO bij Auping. ”Het eindresultaat van het werk van de groep zeven leerlingen is indrukwekkend en inspirerend, het zijn ware ‘collector’s items’ geworden.”

Opbrengst voor SOS Kinderdorpen
De wedstrijd van de Nederlandse beddenfabrikant is een project met kinderen en voor kinderen. De creatieve Aurondes worden door Auping geveild en de opbrengst hiervan gaat naar SOS Kinderdorpen, het goede doel waar Auping zich de komende drie jaar voor inzet.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist