Auping bedden

Cleopatra in museumwoning jaren vijftig

Museumbezoekers kunnen het gevoel van de jaren vijftig in de Amsterdamse wijk Slotermeer herbeleven. De Cleopatra, een populair bed dat Koninklijke Auping bv in 1953 introduceerde, is vanaf vandaag te zien in de museumwoning van het Van Eesterenmuseum. Het museum viert deze maand het zestig jarig bestaan van Tuinstad Slotermeer in Amsterdam. Het bedmodel van Auping is te zien in de ouderlijke slaapkamer van de museumwoning die zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat is teruggebracht.

De museumwoning is volgens de principes van ‘Goed Wonen’ ingericht. Goed Wonen is een stichting die zich tot de jaren zestig bezighield met de smaakopvoeding van bewoners. Functionele en verantwoorde woninginrichting met moderne meubelen en strakke vormgeving zou volgens Goed Wonen de manier zijn waarop we destijds moesten leven. Het eigentijdse en gezichtsbepalende design van de Cleopatra, dat vanaf de introductie een groot succes was in de jaren vijftig en zestig, past hier uitstekend tussen.

Inzameling huisraad
Koningin Juliana opende op 7 oktober 1952 de eerste woningen van de Amsterdamse Tuinstad Slotermeer. Zestig jaar na dato geeft het museum een kijkje in de keuken zoals deze vroeger eruit zag. De inrichting van de museumwoning is voorzien van giften van bedrijven maar komt bovenal ook uit de huisraad van particulieren. “De Cleopatra stond op ons verlanglijstje voor de inrichting van de slaapkamer. We waren erg blij dat dit bedmodel bij ons werd binnengebracht op een van de inzameldagen. Het bed past helemaal in het toonbeeld van de jaren vijftig,” aldus museumdirecteur Hans van der Schaaf.

“Het bed paste door zijn functionaliteit goed in de visie die Goed Wonen destijds had. De Cleopatra was oorspronkelijk een divanbed, waardoor het ook als bank kon worden gebruikt,” zegt Marjan Reitsma, Manager Brand Building bij Auping. “Hierdoor paste het bed perfect in de betrekkelijk kleine naoorlogse woningen. De Cleopatra werd een waar icoon in de vijftiger en zestiger jaren en betekende onze doorbraak in de Nederlandse slaapkamers.”

Vanaf heden is de museumwoning te bezichtigen in het buitenmuseum van het Van Eesterenmuseum in Amsterdam.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist