Auping bed essential

Red Dot Design Award en Cradle to Cradle certificaat

De nieuwe Essential van Koninklijke Auping bv is bekroond met een prestigieuze Red Dot Design Award in de categorie Product Design 2012. Het eigentijdse en opvallende design heeft daarmee internationale erkenning gekregen. De Essential heeft daarnaast als eerste bed ter wereld een Cradle to Cradle Silver certificaat ontvangen. Dit keurmerk garandeert dat het bed voor meer dan 50% bestaat uit hergebruikte materialen, of materialen die recyclebaar zijn.Red Dot Design Award

Het opvallende ontwerp van de Essential heeft de internationale jury van de Red Dot Design Awards 2012 doen besluiten het bed een Product Design Award toe te kennen. De Essential is een eigentijds bed dat is ontwikkeld vanuit de jarenlange kennis en ervaring van Auping en ontworpen door designbureau Köhler Wilms.

De Red Dot Design Awards behoren tot de belangrijkste designcompetities ter wereld. Meer dan 1.800 fabrikanten uit circa 58 landen hebben zich geregistreerd. Uit de 4.515 producten heeft een internationale jury de beste ontwerpen gekozen. De awards worden dit jaar op 2 juli uitgereikt tijdens het Red Dot gala in het Aalto Theater in Essen, Duitsland.

Cradle to Cradle certificaat
De Essential heeft naast de Red Dot Design Award 2012 ook het Cradle to Cradle Silver certificaat ontvangen. Het certificaat is vergeven door McDonough Braungart Design Chemistry (MBDC), grondlegger van het Cradle to Cradle principe. Bij de toekenning van het certificaat worden alle materialen en bedrijfsprocessen tegen het licht gehouden. Daarbij wordt onderzocht hoe veilig de producten zijn voor mens en milieu en in hoeverre de materialen zijn te verwerken in nieuwe producten.

Eerder ontving Auping als eerste beddenfabrikant ter wereld een Cradle to Cradle Silver certificaat voor haar nieuwe matrassenlijn. De certificering van de Essential is in lijn met de doelstelling van de Nederlandse beddenfabrikant om de komende jaren volledig Cradle to Cradle te produceren.

Duurzaam en mooi
“We zijn erg blij dat de Essential als eerste bed ter wereld is bekroond met een Cradle to Cradle certificaat, en ook nog een befaamde Red Dot Design Award in de wacht heeft gesleept. Het is een bijzonder bed met internationale allure waar we trots op mogen zijn,” aldus Marjan Reitsma, Manager Brand Building bij Auping. “Deze toekenningen onderstrepen waar we als Auping voor willen staan: het produceren van kwalitatieve, duurzame bedden met een eigen karakter. Dit is het bewijs dat duurzame producten ook mooi kunnen zijn.”

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist