Glazen gevelsystemen Solarlux

Combinatie van wooncomfort en veiligheid

Dat glazen gevelsystemen, zoals serres, terrasoverkappingen, vouwwanden of schuifsystemen een gemakkelijke prooi zouden zijn voor het inbrekersgilde, kan vanaf nu naar het rijk der fabelen worden verwezen. Niet alleen voldoen Solarlux gevelsystemen aan alle kwaliteitseisen, ook is aangetoond dat ze inbraakveilig zijn. De systemen doen dan ook niet onder voor de traditionele geveluitvoering en bieden huiseigenaren een ideale mix van wooncomfort en inbraakveiligheid.Uit onderzoek blijkt dat er in Nederland relatief vaak wordt ingebroken. De oorzaak is de typisch Nederlandse open bouwwijze van huizen, met veel grote ramen en deuren. Bepalend voor de inbraakveiligheid van de woning is vooral de kwaliteit van de gevel, ramen en deuren: de beweegbare delen. Een degelijke constructie van de gevel, een goede staat van onderhoud en vooral de keuze van het juiste hang- en sluitwerk zijn bepalende factoren voor het predicaat “inbraakveilig”. Ook leveranciers van gevelsystemen, zoals Solarlux, nemen hun verantwoordelijkheid en zetten in op de beschikbaarheid van inbraakveiligere oplossingen die tegelijkertijd een optimaal wooncomfort niet in de weg staan.

Strengere eisen inbraakveiligheid
De kwaliteit van gevelsystemen en van hang- en sluitwerk vormen de kern van inbraakbeveiliging. Deze bepalen namelijk in belangrijke mate de ‘tijdvertraging’: de tijd die een inbreker nodig heeft om een weg naar binnen te kunnen forceren. Met elektronische bewakingssystemen kunnen inbrekers hoogstens worden gestoord of alleen geregistreerd. De gevel zelf moet inbrekers ervan weerhouden om tot inbraak over te gaan. Er moeten daarom deugdelijke mechanische en fysieke barrières zijn aangebracht en toegepast.

De Nederlandse wetgeving stelt met het Bouwbesluit, dat gevelelementen inbraakwerend moeten zijn en dienen te voldoen aan weerstandsklasse 2 volgens NEN 5096. Deze klasse betekent dat de constructie tenminste drie minuten weerstand moet kunnen bieden tegen een inbraakpoging.

Solarlux gevelsystemen combineren veiligheid met wooncomfort
De glazen gevelsystemen en vouwwandoplossingen van Solarlux voldoen geheel aan het Bouwbesluit en zijn aantoonbaar inbraakveilig. De systemen doen daarmee niet onder voor de meer traditionele geveloplossingen, die overigens ook moeten voldoen aan klasse 2 volgens NEN 5096.

Alle Solarlux gevelsystemen worden niet alleen getest uit het oogpunt van veiligheid, maar ook op de duurzaamheid van het gebruikte materiaal en de uiteindelijke constructie. De constructies voldoen daarom onder meer aan strenge eisen ten aanzien van wind- en waterdichtheid.

De producten van Solarlux voldoen verder aan de kwaliteitseisen van onder meer de VMRG. De winnaar is de consument, die nog meer kan genieten van zijn vrijheid en de tuin deel ziet worden van zijn woongenot. Kortom, genieten van een open en tóch inbraakveilig huis.

Over Solarlux
Solarlux is leverancier van geveloplossingen: glazen vouwwanden, balkonbeglazing, terrasoverkappingen en serres. Toepasbaar in een zakelijke omgeving en bij de particulier. Kwalitatief hoogwaardige producten die licht en ruimte creëren voor optimaal werk- en wooncomfort. De uitvoering wordt afgestemd op de functionele eisen van de klant. Op het gebied van vouwwanden en balkonbeglazing is Solarlux wereldwijd marktleider.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Serres en veranda's?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist