Jori Relax

50e verjaardag van een icoon

Wie Jori kent van bij zijn ontstaan in 1963, herinnert zich het succesvol onthaal van zijn eerste telg, de JORI relax. Bijna 200.000 uiteenlopende relaxfauteuils zijn inmiddels in de Belgische JORI productieateliers de deur uitgegaan. Na 50 jaar behoort de relax nog steeds tot één van de bestsellers van het merk.


Het ultieme ontstaan van JORI’s icoon, de ergonomische designrelax, ontstond tijdens een brainstorming tussen oprichter Juan Jorion en Paul Verhaert. Een halve eeuw terug werd de relax eerder gezien als een ‘instrument’, dan wel als een  meubel. In de ogen van de interieurestheet ging het om een hooguit onhandig, weliswaar functioneel stuk, bovendien moeilijk te combineren met de rest van het interieur. De beide heren zagen hierin een markt en geen aanbod. De weg naar het creëren van een esthetische relax met extreme functionaliteiten lag open.

COMFORTMECHANISME
Zo is Paul Verhaert het inventieve brein achter het gepatenteerde JORI relaxmechanisme, waarop designers hun inspiratie kwijt kunnen. Vermits er op dat moment nog geen relaxtypes bestonden met een discreet handbediend systeem, bedacht Verhaert een manuele comfortgeometrie, die zich naadloos en quasi onzichtbaar in elk design laat integreren. Hij ontwikkelde voor JORI een onzichtbaar 360° pivoterend relaxsysteem met proportioneel kantelende zitting, die het lichaam naar spiertonus ‘0’ brengt. Of een comfortpositie, waarbij alle spieren ontspannen en het lichaam met een gelijkmatig verdeelde druk op de zetel rust. Gezien de aandacht van Paul Verhaert voor de technieken toegepast  in de ruimtevaart, is deze comforthouding best te vergelijken met de ligpositie van astronauten in de Shuttle tijdens de lancering.

ERGONOMIE EN ESTHETIEK
De markt reageerde geestdriftig op de hyperfunctionele ‘luie’ design relax van JORI. Eindelijk bestond er een ergonomisch model met een esthetische design look . Een unicum op dat moment ! Het spreekt vanzelf dat dit mechanisme op basis van productie-en klantfeedback verdere productinnovaties en -optimalisaties onderging, maar het basissysteem werd wel zo uitgedokterd dat designers er oneindig veel creaties konden op bouwen. Dit liet JORI meteen toe om zijn aanbod aan modellen exponentieel te verruimen.

INTERNATIONALE FAAM
Vandaag blijft de JORI relax - dankzij zijn gepatenteerd comfortmechanisme - nog steeds een unieke speler op de markt. Absolute mijlpalen die nog steeds deel uitmaken van het productgamma zijn de relaxzetels Yoga, Symphony, Brainbuilder en Mensana, uit de hand van designers zoals Jean-Pierre Audebert (F) en Verhaert New Products & Services (B).

VERJAARDAGSEDITIE
Om de 50ste verjaardag van JORI’s icoonproduct feestelijk in te kaderen, introduceert JORI een speciale editie van relaxicoon Brainbuilder en broertje Square en net zoals alle relax edities in verschillende maten beschikbaar. Het gaat om een subtiele versie van beide modellen met discreet mat zwarte voet en gesculpteerde mat zwarte armleggers.

Prijs verjaardagseditie:
speciale actievoorwaarden bij JORI dealer - www.jori.com f hoe op en topergonomisch er toch elegant en sober kan uitzien.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Relaxfauteuils?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist