zelf gordijnen maken

of toch uitbesteden

Zelf gordijnen maken hoeft geen onmogelijke klus te zijn. Met de juiste benodigdheden, een paar handige tips en een beetje goede zin ben je al goed op weg. Door je eigen gordijnen te maken haal je niet alleen een uniek element in huis, maar kun je ook nog eens veel geld besparen. Met het onderstaande stappenplan kun je zo aan de slag!

1. Bepaal wel soort gordijnen je gaat maken

Om te beginnen moet je bepalen wat voor een soort gordijnen je gaat maken. Wil je verduisterende gordijnen voor in de slaapkamer, soepel vallende gordijnen met een leuke print voor in de woonkamer of moet het juist een extra kort gordijntje zijn voor bij het keukenraam?

2. Meet de ramen op

Meet vervolgens de lengte van de ramen en tel hier zo’n 5 centimeter bij op voor de zoom. Wil je dat de gordijnen tot de grond komen? Dan moet je uiteraard deze afstand opmeten en noteren. Meet daarna ook de breedte. Dit getal moet je vermenigvuldigen met een getal tussen de 1,5 en 3. Hoe meer stof je hebt, hoe meer plooien er in de gordijnen komen. Dit kun je dus helemaal zelf bepalen.

3. Ga op zoek naar een geschikte stof

Met de functie van de gordijnen in je achterhoofd kun je gericht op zoek naar een geschikte stof. Let op het materiaal, de kleur, print en algemene uitstraling. Bestel online stoffen van goede kwaliteit om zo de beste deals te scoren.

4. Pak alle benodigdheden erbij

Zodra je de gordijnstof in huis hebt, kan het echte werk beginnen. Pak de volgende benodigdheden er in ieder geval bij:

-       Naaimachine
-       Meetlint
-       Potlood of krijt
-       Draad
-       Spelden
-       Gordijnband
-       Gordijnhaken
-       Strijkijzer

5. Bereid de gordijnstof voor

Een gekreukelde stof kun je lastig opmeten en aftekenen. Je krijgt dus een strakker resultaat als je de gordijnstof van tevoren even glad strijkt. Gebruik je een materiaal dat nog kan krimpen? Gooi het dan eerst even in de wasmachine.

6. Kruip achter de naaimachine

Pak alle afmetingen erbij en markeer dit op de stof met potlood, krijt of spelden. Knip het materiaal op de juiste maat en stik de zomen. Vergeet niet om de gordijnband aan de bovenkant vast te naaien.

7. Bevestig de haken op de juiste hoogte

Maak tot slot alle haken vast aan de gordijnband. Zorg ervoor dat deze op de juiste hoogte zitten. Een paar centimeter verschil kan ervoor zorgen dat de gordijnen veel te hoog of juist te laag hangen. Meet dit dus altijd even na.

8. Hang de zelfgemaakte gordijnen op

Haak voorzichtig de gordijnen vast, check of alles klopt en geniet van het prachtige resultaat!

Heb je geen zin om het zelf te doen? Of ben je gewoon niet handig genoeg? Informeer dan bij een erkend 5-sterrenspecialist.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Raamdecoratie?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist