Waarom raamdecoratie belangrijk is?

We leggen het graag aan je uit.

Het voornaamste doel van raamdecoratie is de zon buiten houden. Een ander woord voor raamdecoratie is dan ook zonwering. De zon buiten houden is niet de enige functie van raamdecoratie. Raamdecoratie brengt vele voordelen met zich mee en is daarom belangrijk om in huis te hebben.

Waarom raamdecoratie belangrijk is?

Iedere vorm van raamdecoratie is anders en brengen dus ook andere voordelen met zich mee. Wij hebben de voordelen van raamdecoratie voor je op een rijtje gezet. Zo kun je zien waarom raamdecoratie zo belangrijk is om te hebben:

  1. 1.       Met raamdecoratie kun je verduisteren

Raamdecoratie is er in verschillende stoffen. De stoffen zijn eigenlijk te verdelen in 3 soorten stoffen: een verduisterende stof, een semi-transparante stof en een transparante stof. Als je kiest voor een verduisterende stof dan zorg je dat de kamer donkerder wordt. Dit komt van pas bij een slaapkamer waarbij je het liefst zo min mogelijk licht hebt. Een donkere slaapkamer draagt bij aan een goede nachtrust. Kijk goed naar de ruimte waar je de raamdecoratie gaat ophangen en bepaal dan wat voor soort stof je nodig hebt.

  1. 2.       Raamdecoratie zorgt voor temperatuurregulatie

Raamdecoratie zorgt dat de zon wordt tegengehouden en daarmee wordt ook de temperatuur gereguleerd. Het zonlicht wordt gedempt waardoor er automatisch minder warmte naar binnen dringt. In de zomer zorgt raamdecoratie ervoor dat er minder warmte binnenkomt, maar in de winter kun je met raamdecoratie ervoor zorgen dat de warmte binnenblijft. Er zijn verschillende vormen van raamdecoratie die zorgen voor extra isolatie. Heb je een raam met enkel glas dan is het aan te raden om te kiezen voor een isolerende vorm van raamdecoratie.

  1. 3.       Raamdecoratie is energiebesparend

Je kunt met raamdecoratie dus de temperatuur reguleren en daarmee kun je ook energie en kosten besparen. De raamdecoratie zorgt dat de warmte in de winter wordt binnen gehouden. Dit zorgt dat u minder hoeft te stoken en daarmee kan er flink wat geld worden bespaart op je energierekening. De raamdecoratie kan er ook voor zorgen dat het in de zomer minder warm wordt. Je hoeft dus bijvoorbeeld minder snel een airco aan te zetten.

  1. Raamdecoratie zorgt voor privacy

Raamdecoratie zorgt ook voor privacy. Als je raamdecoratie hebt hangen dan kunnen mensen niet of minder snel naar binnen kijken. Een woning met veel ramen is erg mooi, omdat het voor veel licht zorgt, maar daarnaast heb je zonder raamdecoratie veel inkijk en dus geen privacy. Je hoeft niet bang te zijn dat je moet kiezen tussen privacy of licht in huis. Er zijn genoeg vormen van raamdecoratie die voor beiden zorgen.

  1. 5.       Raamdecoratie zorgt voor inbraakpreventie

Raamdecoratie zorgt ervoor dat niet iedereen naar binnen kan kijken. Zo kunnen er ook geen inbrekers naar binnen kijken. Voor inbrekers is het dan lastig in te schatten of er iemand thuis is. Daarnaast zorgt raamdecoratie voor inbraakpreventie doordat er niet te zien is wat er in huis te halen valt.

  1. 6.       Raamdecoratie gaat verkleuring tegen

Raamdecoratie houdt de zon tegen en beschermt daardoor je meubels en interieur tegen verkleuring.

  1. 7.       Raamdecoratie zorgt voor sfeeraamdecoratie, de naam zegt het al, is decoratie voor het raam. Raamdecoratie zorgt voor veel sfeer in huis. Raamdecoratie is er in verschillende soorten en kleuren en daarom is er voor ieder interieur een geschikte vorm van raamdecoratie te vinden.

Welke soorten raamdecoratie zijn er?

Er zijn verschillende soorten raamdecoratie. Iedere vorm van raamdecoratie heeft andere kenmerken en eigenschappen:

• Plisségordijnen
Plisségordijnen zijn voorzien van een geplooide stof. Plisségordijnen zijn er in verschillende soorten stoffen: een verduisterende stof, een lichtdoorlatende stof of transparante stof. Een plisségordijn met een verduisterende, dubbele honingraat stof is het meest isolerend. De aluminium binnenlaag zorgt voor zoveel isolatie dat een raam met een enkel glas en een plisségordijn met deze stof meer isolerend is dan een raam met dubbel glas zonder raamdecoratie. Ben je op zoek naar privacy dan kun je kiezen voor een plisségordijn met een top down bottom up systeem. De stof kan vrij hangen in het midden van het raam. Je kunt de stof dus op ooghoogte hangen. Hierdoor krijg je wel licht binnen via de bovenkant en onderkant.

• Rolgordijnen
Rolgordijnen kent iedereen wel. Rolgordijnen zijn erg simpel: je kunt de stof op en neer halen met een ketting. Je kunt bij rolgordijnen kiezen uit verschillende soorten stoffen: transparant , semi-transparant of verduisterend. Als je een ruimte wilt verduisteren, dan kun je het beste kiezen voor een verduisterend rolgordijn. De verduisterende stof is voorzien van een speciale coating die zorgt voor verduistering, isolatie en dat de stof ook geschikt is voor in een badkamer

• Duo rolgordijnen
Duo rolgordijnen werken hetzelfde als normale rolgordijnen, alleen ziet de stof er anders uit. De stof bestaat uit twee verschillende stoffen die in de vorm van horizontale banen met elkaar afwisselen. Eén stof is transparant en één stof is semi-transparant. Je kunt de lichtinval en de privacy van duo rolgordijnen zelf bepalen.

• Lamellen
Lamellen bestaan uit een rails en verticale lamellen. In de rails zitten runners net zoals bij een gordijnrails en daar zitten de verticale lamellen in. Lamellen zijn gemaakt van PVC en dit is isolerend en verduisterend. Je hebt met lamellen wel lichtinval via de bovenkant en je kunt zelf ook de lichtinval bepalen. Jij kunt de lamellen in open of gesloten stand kantelen en op deze manier ook je privacy bepalen.

• Jaloezieën
Jaloezieën bestaan uit een systeem en horizontale lamellen. De lamellen zelf zijn verduisterend, tenzij je kiest voor jaloezieën met een gaatjespatroon. Met jaloezieën heb je wel veel lichtinval omdat er gaten in de lamellen zitten waar de koorden doorheen lopen. Je kunt de lamellen zo kantelen dat je ook de lichtinval en privacy kunt bepalen.

• Shutters
Shutters zijn houten luiken die je aan de binnenkant van het huis bevestigt. De shutters zijn voorzien van horizontale lamellen die je met de hand kunt kantelen. Je kunt hierbij de ook spelen met de hoeveelheid licht die naar binnenkomt en de privacy. De shutters zijn verduisterend en isolerend, omdat hout geen licht doorlaat en geen warmte geleidt.

• Vouwgordijnen
Vouwgordijnen werken hetzelfde als rolgordijnen, alleen is de stof anders. De mate van isolatie is afhankelijk van de doorlatendheid van de stof. Een verduisterende stof is dichter en meer isolerend dan een transparante stof.

• Gordijnen
Gordijnen bestaan uit een rails en stof. Gordijnen kunnen uit verschillende stoffen bestaan: transparant, semi-transparant of verduisterend. Gordijnen zijn vergelijkbaar met vouwgordijnen, omdat er vaak dezelfde stoffen worden gebruikt. Een verduisterende stof is dichter en is soms voorzien van een voering en daarom meer isolerend dan een transparante stof.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Raamdecoratie?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist