Tips voor een goede zonwering

op een rijtje

Hoewel we in Nederland vaak naar de zon snakken zijn er momenten dat je de felle stralen die door je ramen naar binnen vallen wilt bedekken of helemaal wilt weren. Denk aan de warmte die de zon door glas veroorzaakt. Of dat het zonlicht precies op jou beeldscherm valt waardoor je niets meer ziet op je tv, computer of laptop. Gelukkig zijn er tal van oplossingen hiervoor! Zowel helemaal zonwerend als gedeeltelijk. Stof of kunststof. Handmatig of met een afstandsbediening. Kortom: tijd om een en ander eens op een rijtje te zetten.

Gordijnen
De meest gangbare en voor de hand liggende raambekleding is natuurlijk het gordijn. Hierbij denk je waarschijnlijk als eerste aan de klassieke stoffen gordijnen. Wellicht met een vitrage eronder voor extra zonwering. Maar misschien kies jij liever voor de variant die je niet van links naar rechts (en/of andersom) dichttrekt. Zo heb je bijvoorbeeld de rolgordijnen die heel handig zijn voor kleinere ramen of wanneer je je raambekleding niet direct in het zicht wilt hebben. Of plissé gordijnen of vouwgordijnen die wat meer flexibiliteit bieden wat betreft open en gesloten, je hele raam bedekken of slechts een deel.

Jaloeziën
Ook zeer bekend zijn natuurlijk de horizontale stroken voor een raam die je makkelijk open en dicht kunt draaien. Jaloeziën, in de volksmond ook wel luxaflex al is dat een merknaam, bestaan in vele uitvoeringen. Van aluminium tot hout en in verschillende kleuren en afmetingen. Ze zijn makkelijk te bedienen middels een koord of stang en het handige aan deze raambedenkers is dat je zelf kunt bepalen hoeveel ligt er binnen komt.

Zonnescherm
Uiteraard kun je de zon ook buiten houden door je raam aan deze buitenkant te bedekken. Dan is een zonnescherm een optie. Deze kun je van binnen bedienen, zowel handmatig als ook elektrisch. Je hebt varianten die naar beneden schuiven, over je raam. Of naar voren schuiven en wellicht zelfs je terras of tuin voor een deel te bedekken. En wat dacht je van solar screens? Deze werken, zoals de naam al aangeeft, op zonne-energie en zijn dus heel duurzaam. 

Rolluiken
Misschien niet direct de fraaiste oplossing maar wel zeer effectief zijn rolluiken. Deze zijn compleet verduisterend, houden het huis koel in de zomer maar warm in de winter en weren naast de zon ook inbrekers.

Zoals je ziet zijn er tal van opties die voor zonwering kunnen zorgen. Je hoeft natuurlijk ook niet alle ramen op dezelfde manier te decoreren. Misschien wil je graag klassieke verduisterende gordijnen in je woonkamer maar werkt een zonnescherm in je keuken veel beter. Of hebben 2 ramen tegenover je tv baat bij solar screens terwijl je eetkamer de zon buiten kan houden door een uitschuifbaar zonnescherm. Loop je hele huis maar eens na en kijk welke raamdecoratie het beste, mooist en meest effectief is

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Raamdecoratie?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist