Ramen Zemen

De beste tips

De ramen zemen; we hebben er lang niet altijd zin in maar het moet toch echt regelmatig gebeuren. Nu zijn er allerlei schoonmaakmiddelen die ‘streeploze’ ramen beloven, maar lang niet al deze middelen doen ook daadwerkelijk wat ze beloven. Gelukkig zijn er maar genoeg manieren om de ramen zonder strepen te zemen; zonder hier allerlei speciale middelen voor in huis te hoeven halen. We geven je dan ook graag een aantal super handige tips die hun werking al meer dan eens bewezen hebben!

1. Gebruik de juiste tools
Gebruik om te beginnen altijd de juiste tools voor het zemen van de ramen. Gebruik een goede ladder zodat je zonder problemen alle lastige plekjes kunt bereiken. Het zemen wordt namelijk wel erg lastig wanneer je boven je macht aan het werken gaat en een ladder zorgt ervoor dat je probleemloos zonder strepen kunt zemen. Gebruik daarnaast een schone spons, een trekker van goede kwaliteit en natuurlijk een goede zeem.

Tip: is een gewone ladder net wat te onhandig? Pak dan de telescoopladder erbij. Ideaal om alle mogelijke hoogtes en plekken goed te kunnen bereiken zonder teveel te hoeven tillen! En je sopje kan ook nog eens gewoon mee de ladder op: ideaal!

2. Geen schoonmaakmiddel
Wist je dat veel strepen op de ramen juist ontstaan door een teveel aan schoonmaakmiddel in het water? Je kunt in de meeste gevallen het beste gewoon schoon, warm water gebruiken om je ramen zonder problemen streepvrij te wassen. Mochten de ramen wat vettig zijn dan kun je altijd een scheutje ammoniak aan het water toevoegen. Probeer spiritus zoveel mogelijk te vermijden gezien dit oliestrepen geeft en je ramen hier zelfs een (moeilijk te verwijderen) blauwe waas van kunnen krijgen! Gebruik liever een scheutjes glansmiddel voor de vaatwasser!

3. Weet waar je begint
Neem de tijd om eerst de grootste vlekken of viezigheid van de ramen te verwijderen. Zodra je dit er goed gewassen hebt kun je de rest van de ramen wassen en op een gelijk en schoon oppervlak aan het zemen gaan. Wist je trouwens dat je vogelpoep het makkelijkste met tandpasta kunt verwijderen?

4. Was niet te nat
Probeer een niet al te natte spons te gebruiken bij het wassen van de ramen. Knijp de spons zo goed als droog voordat je aan het wassen gaat, en was altijd van onder naar boven. Op deze manier voorkom je vlekken door lekkend water die weer lastig te verwijderen zijn met een zeem.

5. Op de juiste manier droogtrekken
Trek de ramen altijd van beneden naar boven droog of van links naar rechts. Gebruik de ene techniek voor de buitenkant van de ramen en de andere techniek voor de binnenkant. Zo zie je eventuele strepen meteen zitten en weet je zeker of ze aan de binnen- of buitenkant zitten!

6. Droog na met een krant
Pak een oude (maar schone) krant om de gezeemde ramen vervolgens nog een keer na te boenen. Zo weet je zeker dat je alle mogelijke strepen direct weggepoetst hebt!

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Raamdecoratie?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist