Raamdecoratie

een vergelijk tussen jaloezie├źn en pliss├ę gordijnen

Raamdecoratie is er in allerlei soorten en maten. Maar uiteindelijk zal een deel van de raamdecoratie afvallen omdat je die niet mooi of niet praktisch vindt. En dan komt de keuze: welke raamdecoratie gaat jouw ramen bekleden? Het kiezen tussen jaloezieën en plissé gordijnen is lastig, want beiden hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Wil jij weten welke raamdecoratie het best bij jou past? Dit is een handig vergelijk tussen jaloezieën en plissé gordijnen.

1. De bediening

We beginnen met de bediening van plissé gordijnen en jaloezieën. Plissé gordijnen kun je vrijwel altijd op verschillende hoogtes instellen. Je kunt ze vanaf boven laten zakken, maar je kunt ook alleen het onderste of het middelste deel van het raam bedekken. Dat geldt soms ook voor jaloezieën, maar niet altijd. Er zijn ook veel jaloezieën die aan de bovenkant vast zitten. Je kunt ze dan dus alleen van boven naar beneden laten zakken, maar niet andersom. Kies je voor wat luxere jaloezieën, dan kan dat meestal wel.

2. Het materiaal

Een van de meest opvallende verschillen tussen jaloezieën en plisse gordijnen: het materiaal. Plisse gordijnen bestaan uit een dunne, stevige stof die fijn gevouwen is. Jaloezieën zijn van hard materiaal: metaal, bamboe, hout of kunststof. Dat maakt jaloezieën een stuk sterker dan plisse gordijnen. Het maakt ook de behandeling anders: jaloezieën moeten afgestoft worden, maar zijn wel veel gemakkelijker schoon te maken dan plisse gordijnen. Vooral in de kinderkamer en de keuken zijn jaloezieën dus praktischer omdat je ze weer schoon kunt maken als er spatten of viezigheid op komt.

3. De uitstraling

De uitstraling van plissé gordijnen en jaloezieën zijn allebei modern. Toch passen ze niet in dezelfde interieurs. Met plissé gordijnen krijg je een zachte, lichte uitstraling. Aluminium jaloezieën zijn strak, effen en robuust. Die passen vooral in een wat zakelijke uitstraling. Houten of bamboe jaloezieën hebben een strakke maar natuurlijke uitstraling, die goed past in vrijwel elk interieur.

4. De toepassingsruimte

De verschillende eigenschappen van jaloezieën en plissé gordijnen maken dat ze ook in verschillende ruimtes gebruikt worden. Je ziet bijvoorbeeld dat plissé gordijnen wel gebruikt worden in de badkamer, maar jaloezieën in principe niet. Dat komt omdat metaal en hout veel gevoeliger zijn voor de vochtige omstandigheden. Bamboe jaloezieën kunnen overigens wel tegen vocht. Zoals gezegd worden jaloezieën ook meer toegepast in ruimtes waar ze vies kunnen worden, zoals de keuken. Wel kun je in principe zowel plissé gordijnen als jaloezieën in vrijwel elke ruimte in het huis toepassen, mits je rekening houdt met de omstandigheden.

Jaloezieën en plissé gordijnen zijn allebei mooie raamdecoraties. Het geeft een strakke look en geeft privacy in huis. Toch zijn ze beide heel verschillend. Bij het aanschaffen van nieuwe raamdecoratie moet je dus goed opletten wat jij het belangrijkst vindt aan raamdecoratie. En natuurlijk kijk je ook naar de stijl en uitstraling die goed passen bij je interieur. Je wilt het liefst raambekleding die goed aansluit bij je interieur, zodat alles een mooi geheel vormt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Raamdecoratie?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist