raambekleding voor in huis

Alle soorten op een rijtje

 

Heb je onlangs een nieuw huis gekocht, ben je verhuisd of wil je je interieur vernieuwen? Een grote kans dat je dan ook nieuwe raambekleding nodig hebt. Raamdecoratie draagt bij aan de sfeer van de ruimte. In de slaapkamer wil je vaak andere decoratie voor je raam, dan in de woon- of studeerkamer. Het is belangrijk om te kijken welke functie de raambekleding per ruimte heeft. In de ene ruimte moet deze functioneel zijn, de andere ruimte heeft vooral behoefte aan mooie decoratie voor de uitstraling. De keuzes zijn eindeloos en daarom zetten we een aantal verschillende soorten raamdecoratie voor je op een rijtje. We hopen dat dat het kiezen een stukje gemakkelijker voor je maakt!

Rolgordijnen
Een rolgordijn is erg veelzijdig, zo kun je het in de slaapkamer gebruiken als verduisterend rolgordijn maar er zijn ook rolgordijnen met een fijne structuur. Deze rolgordijnen zijn ideaal om een warme uitstraling te geven aan bijvoorbeeld je woonkamer.

Vouwgordijnen
Een vouwgordijn zorgt voor sfeer in elke ruimte van je huis. Er zijn standaard maten vouwgordijnen maar je kunt ze ook op maat laten maken. Vouwgordijnen zijn bovendien erg praktisch en eenvoudig in te stellen naar de gewenste hoogte. Wil je een lichtdoorlatend, verduisterend of transparant vouwgordijn? Er is genoeg keuze! Extra handig: vouwgordijnen kun je zelf op 30 graden wassen.

Shutters
Shutters zorgen voor een unieke sfeer, ze zijn duurzaam en echt een toevoeging aan je interieur. Privacy is gegarandeerd en daarbij geeft het een luxe gevoel. Shutters heb je in verschillende maten, kleuren en materialen. Zo kun je ze ook op maat laten maken als je bijvoorbeeld een draaikiepraam hebt. Wat voor gevoel wil je een ruimte geven? De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je gaan voor een klassieke of moderne uitstraling. Tip: laat je altijd adviseren door een specialist en laat het ook inmeten. Zo ben je ervan verzekerd dat ze goed geplaatst kunnen worden.

Houten jaloezieën
Houten jaloezieën geven een strakke en stoere uitstraling en je kan de lichtinval zelf regelen. Je kan zelf kiezen hoe breed je de jaloezie wilt, hierin zijn verschillende mogelijkheden. Ga je voor een donkere eiken look of een strakke witte uitstraling? De keuze is aan jou!

Aluminium jaloezieën
Aluminium jaloezieën zijn erg praktisch en daarnaast geeft het een strakke en industriële uitstraling aan je kamer. Tientallen kleuren, verschillende breedtes en beschikbaar voor verschillende ruimtes in je huis. Komt er veel fel licht binnen in je keuken? Houd het felle licht dan buiten en plaats een aluminium jaloezie. Tevens is een aluminium jaloezie uiterst geschikt voor in de badkamer, omdat deze goed tegen vocht kan.

Plisségordijnen
Warmte en licht in een woning willen we allemaal wel. Hinderlijke lichtschitteringen willen we graag vermijden als we bijvoorbeeld met ons laptopje aan de keukentafel zitten. Met een plisségordijn kun je de lichtinval zelf reguleren en is toepasbaar op bijna elk raam. Daarnaast kun je met plissés ook maar een gedeelte van het raam bedenken.

Lamellen
Lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en kleuren en daarnaast hebben ze verschillende functies. Lamellen werken verduisterend maar ook lichtdoorlatend. Passen verticale lamellen in jouw huisstijl? Lamellen staan vooral bekend om de praktische functie bij hoge ramen. Heb je een schuifpui in huis? Dan zijn lamellen ook uitermate geschikt want ze schuiven gewoon mee. De meest bekende lamellen zijn de PVC lamellen. Daarnaast zijn er ook stoffen lamellen en deze zorgen voor een warmere uitstraling dan de PVC lamellen. Stoffen lamellen zijn minder geschikt wanneer je ze in de badkamer of keuken gebruikt omdat dit een vochtige ruimte is.

Weet jij welke raamdecoratie je kiest in huis? Zoals je hierboven leest, zijn er veel mogelijkheden. Houd rekening met de bevestiging van de verschillende mogelijkheden, de kleur, de sfeer en functionaliteit. Veel plezier met inrichten!

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Raamdecoratie?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist