Perfecte raamdecoratie voor het keukenraam

Meer sfeer in de keuken

Het vinden van de perfecte raamdecoratie kan nogal een opgave zijn, vooral in de keuken. Je wilt uiteraard voldoende licht wanneer je aan het koken bent, maar tegelijkertijd wil je niet in de spotlights staan. Vaak bevindt de keuken zich toch aan de voorkant van het huis, waardoor je veel van de straat ziet. Met de volgende soorten raamdecoratie kun je nog genoeg licht en zicht pakken, maar kun je ook genieten van wat privacy in huis.

Roljaloezieën
Roljaloezieën, ook wel duo-rolgordijnen genoemd, zijn de perfecte vorm van raamdecoratie voor het keukenraam. Dit zijn jaloezieën in de vorm van een rolgordijn, waardoor je ook perfect kunt spelen met de lichtinval. Door de donkere en lichte stroken tegen elkaar af te zetten kun je een heel licht of juist heel donkere sfeer neerzetten. Daarnaast kun je hier veel privacy mee creëren, omdat je het zicht erdoorheen compleet af kunt schermen. Tot slot heb je als voordeel dat deze een stuk minder stof vangt als bij een traditionele jaloezie.

Plisségordijnen
Plisségordijnen zijn perfect als je graag naar buiten kijkt, maar ook wel wat privacy wilt. Je kunt deze namelijk op elke gewenste hoogte bij een raam plaatsen en als een soort harmonica in elkaar schuiven. Zo kun je deze van boven naar beneden trekken, maar ook van beneden naar boven. Op deze manier kun je het gordijn dus prima in het midden van het raam hangen, waardoor je geniet van privacy en veel licht aan de boven- en onderkant tegelijkertijd.

Horizontale jaloezieën van hout
De laatste tijd zie je horizontale jaloezieën weer veel terugkomen. Dit zijn de oldschool jaloezieën zoals we ze kennen. Tegenwoordig zijn vooral houten versies heel populair, waarbij je houten latjes gebruikt in plaats van lamellen. De houten jaloezieën geven iets meer verduistering dan de klassieke versie, maar maken de ruimte niet ontzettend donker. Gelukkig hoeft dit in de keuken ook niet. Het houdt vooral pottenkijkers lekker buiten, want zelfs met je felste keukenlamp schijnt deze niet door.

Voor welke raamdecoratie je ook gaat, kies vooral een stijl en kleur wat goed bij de ruimte past. Wanneer het fornuis dicht bij het raam is, kun je bijvoorbeeld beter kiezen voor een donkere kleur vanwege de dampen en mogelijke spettertjes. Daarnaast is het nooit verstandig om gordijnen in de keuken te hangen. Naast dat het zeer brandgevaarlijk is, nemen deze heel veel dampen en geurtjes op. Dit is niet heel hygiënisch!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Raamdecoratie?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist