Nieuwe raamdecoratie aanschaffen

we geven u 7 nuttige tips

7 Tips bij de aanschaf van nieuwe raamdecoratie
Plannen om nieuwe raamdecoratie aan te schaffen? Leuk, maar waar begin je? Bij de aanschaf van nieuwe raamdecoratie komt vaak veel meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Ga daarom goed voorbereid op pad. Deze zeven tips helpen je bij de voorbereiding van de aanschaf van nieuwe raamdecoratie.

Doel van de raamdecoratie
Denk alvast na over het doel van de nieuwe raamdecoratie. Heeft de raamdecoratie als voornaamste doel een ruimte verduisteren? Wil je meer privacy creëren? Of is de raamdecoratie puur decoratief? Een belangrijk punt waar je rekening mee moet houden tijdens de aanschaf van nieuwe raamdecoratie. Het doel van de raamdecoratie bepaalt namelijk voor een groot gedeelte wat voor soort raamdecoratie en welk materiaal het meest geschikt is. Een duette met een verduisterende stof is bijvoorbeeld ideaal voor de slaapkamer.

Soort ruimte
Het soort ruimte is van grote invloed op welke raamdecoratie het meest geschikt is. De badkamer en keuken vragen om materialen die vochtbestendig en makkelijk te reinigen zijn. Aluminium jaloezieën zijn door haar materiaal zeer geschikt voor vochtige ruimtes. Ook plisségordijnen zijn een goede optie, deze zijn namelijk vocht- en vuilafstotend en vlam vertragend. Ideaal voor in de keuken! Ook lamellen zijn door een antistatische behandeling stof- en vuilafstotend. Tegenwoordig kunnen houten jaloezieën en shutters ook prima in de badkamer, mits ze niet direct nat worden en de ruimte goed wordt geventileerd.

Raamsituatie
Grote ramen of kleine ramen? Draai-kiepraam? Kunststof kozijnen? De raamsoort en -situatie bepalen welke soort raamdecoratie wel of niet geschikt is voor jouw raam. Breng daarom voordat je op pad gaat de raamsituatie in kaart, zodat een specialist je zo goed mogelijk kan adviseren. Heb je een raam in een bijzondere vorm? Geen nood! Er zijn aanbieders die raamdecoratie op maat maken, waardoor er ook voor bijzondere ramen een passende oplossing is.  

Bediening
Handbediening is de meest standaard vorm om je raamdecoratie te bedienen. Dit gebeurt door middel van een kettingbediening, koordbediening, tuimelstang of een combinatie hiervan. Het voordeel van een ketting of koord bediening is dat je deze ook qua kleur kunt afstemmen op je gekozen product. Naast de handbediening heb je ook nog de keuze uit de slingerstand en elektrische bediening. Vraag na welke mogelijkheden je hebt bij de soort raamdecoratie die je voor ogen hebt en maak aan de hand van je wensen een keuze.

Onderhoud
Laat je vooraf informeren over de reinigingsinstructies van het product dat je wilt aanschaffen. Het ene soort raamdecoratie is makkelijker in onderhoud dan het andere. De verschillende soorten raamdecoratie vragen elk om hun eigen manier van onderhoud. Zo houd je jaloezieën en shutters eenvoudig schoon door ze af te nemen met een vochtige doek, zijn panelen van gordijnstof hand wasbaar en maak je woven wood het makkelijkste schoon met de stofzuiger.

Interieur
Je nieuwe raamdecoratie moet niet alleen praktisch zijn, maar ook goed bij de rest van je interieur passen. Het is immers een grote aanschaf, waar je nog vele jaren van wilt genieten. Vind je het lastig te bepalen welke soort, materiaal of kleur het beste bij jouw interieur past? Vraag dan advies aan. een interieuradviseur. Een interieuradviseur helpt je bij het maken van de beste keuze voor jouw situatie.

Montage
Raamdecoratie is op veel verschillende manieren te monteren; tegen het plafond, tegen de wand, montage door middel van schroeven, montage door middel van klemmen, montage in of op het kozijn of montage op het raam zelf. Voor iedere situatie is er wel een oplossing. Om de beste oplossing te bepalen, moet je met veel zaken rekening houden zoals raamklinken. Beschik je zelf niet over de kennis om je nieuwe raamdecoratie goed te monteren? Speel dan op veilig en laat het doen door een specialist.

Kijk voor meer informatie op https://www.zonnelux.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Raamdecoratie?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist