Luxaflex duurzamere raambekleding

Van hout tot gerecycled plastic

Wil jij ook meer stappen zetten op het gebied van duurzaamheid? Kijk eens naar je raambekleding! Duurzamere keuzes maken op het gebied van raamdecoratie kan op twee manieren: gebruikmaken van raambekleding die onder andere bijdraagt aan de isolatie van je huis, maar ook het kiezen voor producten die zijn gemaakt van duurzame materialen. Bij Luxaflex®, marktleider op het gebied van raambekleding, is het allebei mogelijk zonder dat je hoeft in te leveren op stijl.

Uit de zee
Natuurlijk wil je dat de raambekleding goed matcht met de styling van je huis, maar net zo belangrijk voor veel interieurliefhebbers is dat de items in hun woning duurzaam zijn. In de nieuwste collectie plissé shades is 40% van de stoffen gemaakt van gerecycled materiaal. Deze stoffen zijn o.a. afkomstig van het GreenScreen Sea-Tex® productprogramma. Greenscreen Sea-Tex® is ’s werelds eerste zonweringsstof gemaakt van 50% gerecycled plastic afval van oceaan kustgebieden, ook wel ocean bound plastic genoemd. Met dit programma wordt niet alleen afval wat uit de oceaan aanspoelt opgeruimd, ook worden er systemen opgezet om te voorkomen dat plastic in onze wateren belandt. Met het gewonnen plastic wordt een zonwerende stof gemaakt in diverse kleuren, dessins en transparanties. Hiermee kies je dus bewust én voor stijl!

Voor het hele huis
Voor elke ruimte in huis is er raambekleding te vinden die duurzamer gemaakt is. Wil jij graag een natuurlijke look in je badkamer creëren? Denk dan eens aan houten jaloezieën van imitatiehout. Deze bestaan tegenwoordig niet meer uit pvc, maar worden gemaakt van ABS-kunststof. Dit is een duurzaam, vormvast materiaal wat langer meegaat en minder schadelijk is voor het milieu omdat het geen chloriden bevat. De perfecte optie voor in de badkamer, omdat imitatiehout niet kromtrekt door vocht. Als optie voor een duurzame, stijlvolle toevoeging in de keuken adviseert Luxaflex® plissé shades met StainStop: een vocht- en vuilafstotende coating. Ideaal! 

Tips van Luxaflex®
Onderzoek heeft aangetoond dat de meeste warmte het huis verlaat via de ramen en ook deze winter hebben we mogelijk weer met hoge energieprijzen te maken. Daarbij is het natuurlijk belangrijk om klimaatbewust te leven”, aldus Silvia Jagtenberg, binnen Luxaflex® Nederland onder meer verantwoordelijk voor MVO-coördinatie. Daarom deelt Jagtenberg drie belangrijke tips die je zelf kunt toepassen in je eigen woning:

1. Nu het weer een stuk kouder is buiten, is het extra belangrijk dat je overdag natuurlijk (zon)licht in je huis laat. Zo verwarm en verlicht je je huis op een natuurlijke manier én help je jezelf een handje om beter te kunnen functioneren. Wist je namelijk dat voldoende daglicht je stemming verbetert en ervoor zorgt dat je je beter kunt concentreren?

2. Houd je raamdecoratie in de avonden en nachten juist dicht: zo blijft de warmte goed binnen. En wanneer je kiest voor stijlvolle raambekleding, geeft het ook nog eens een knusse touch aan de ruimtes.

3. Zet je de verwarming aan? Zorg ervoor dat je raambekleding op de juiste plek hangt zodat de warmte van de radiatoren niet tussen je raam en het gordijn blijft hangen, maar juist in je woning.

4. Een heel mooi voorbeeld van een energiebesparingstrend die we momenteel spotten is layering. Dit zijn meerdere lagen voor het raam, zoals een combinatie van Duette® shades of jaloezieën met gordijnen. Dit versterkt niet alleen de huiselijke sfeer, maar zorgt er ook voor dat de warmte binnen beter vastgehouden wordt, en de kou lekker buiten blijft. En daarbij creëer je met gordijnen een gevoel van intimiteit. Het voelt als een warme deken over je heen

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Raamdecoratie?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist