Gordijnrails of gordijnroede

Welke kies jij?

Het vinden van de juiste gordijnen kan een hele zoektocht zijn. Welke kleur past het beste bij het interieur, welk materiaal spreekt je het meeste aan en wat is het ideale formaat? Als je dan eindelijk de perfecte gordijnsoort hebt gevonden, komt er nóg een belangrijk keuzemoment: welk ophangsysteem ga je gebruiken? Je kunt de nieuwe gordijnen ophangen aan een roede of bevestigen aan een rails. Om de keuze iets makkelijker te maken, bespreken we in dit artikel de voor- en nadelen van beide opties.

Gordijnrails: voordelen en nadelen
Bij een gordijnrails hang je de gordijnen op door middel van haakjes. Deze haken zijn in hoogte te verstellen. Hierdoor kun je de bovenkant strak tegen het plafond hangen en is de rails nog nauwelijks zichtbaar. Het heeft een minimalistische en moderne uitstraling. De gordijnen zelf stelen bij dit ophangsysteem de show! Een ander voordeel van een gordijnrail is dat je zelfs zware gordijnen gemakkelijk kunt verschuiven. Een mogelijk nadeel is dat de rails wel zichtbaar blijft bij gordijnen met een waveplooi. Als je het liever netjes wegwerkt, kun je beter kiezen voor gordijnen met een enkele of dubbele plooi. Daarnaast is het bij gordijnrails extra belangrijk dat het goed wordt ingemeten. Bij een kleine afwijking kunnen de gordijnen al minder soepel door de rails glijden. Ook kan het ophangen van een gordijnrail een nauwkeurig klusje zijn. Zeker als je het strak tussen twee muren of in een kozijn wil plaatsen.

Gordijnroede: voordelen en nadelen
Een gordijnroede is een stang of buis waar je de gordijnen overheen schuift. Een roede is heel eenvoudig te bevestigen aan de muur of het plafond. In tegenstelling tot een rails, valt een gordijnroede juist heel erg op. Het is daarom belangrijk om de kleur en stijl van de roede goed aan te passen op het interieur. Een nadeel van een gordijnroede is dat je het niet helemaal strak tegen het plafond kunt plaatsen. Hierdoor blijven er vaak lichtkieren zichtbaar. Daarnaast moet je rekening houden met de lengte van de roede. Hoe langer het is, hoe meer steunen er nodig zijn voor de stevigheid. Dit kan het verschuiven van de gordijnen belemmeren.

Rails en roede combineren
Het is mogelijk om een gordijnrail en gordijnroede met elkaar te combineren. Kijk maar eens naar de afbeelding bovenaan dit artikel! De gordijnen hangen aan een mooie roede en de vitrage is opgehangen aan een rail.

Wat is de beste keuze?
Welk ophangsysteem de beste keuze is, is helemaal afhankelijk van jouw smaak en voorkeuren. Hopelijk heeft de informatie uit dit artikel je goed op weg geholpen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Raamdecoratie?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist