De perfecte raamdecoratie

voor een modern interieur

De keus voor raamdecoratie hangt vaak af van de inrichting van je huis. Wil jij je huis strak en modern inrichten, dan zijn ouderwetse gordijnen natuurlijk niet zo mooi. De raamdecoratie moet goed passen bij de rest van het interieur. Dit zijn 5 soorten raamdecoratie die perfect passen in het moderne interieur.

Houten jaloezieën

Jaloezieën waren voorheen altijd van aluminium. Op zich ook mooi, maar die maken de ruimte wel snel koud en kil. Houten jaloezieën lossen dat probleem op. Ze geven kleur en hebben een warme uitstraling. Tegelijkertijd behoud je je strakke interieur, waar ze naadloos in passen. Tegenwoordig heb je ook hele mooie bamboe jaloezieën, die nog duurzamer zijn.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn mooi strak en passen dus goed in het moderne interieur. Bij grote ramen wordt er vaak voor gekozen om twee of drie kleinere rolgordijnen te gebruiken. Door ze op verschillende hoogtes te stellen creëer je een speels effect. Duo rolgordijnen zijn de laatste jaren het meest in trek: ze zijn ook ideaal als zonwering. De meeste mensen kiezen rolgordijnen helemaal op maat, omdat de standaard maten eigenlijk nooit echt netjes passen in je kozijn.

Strakke vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn er in verschillende vormen. Er zijn varianten waarbij de stof in bogen hangt, waardoor het een gezellige uitstraling heeft. Deze vouwgordijnen passen beter in de landelijke inrichting. In een modern interieur kies je juist voor strakke vouwgordijnen met duidelijke vouwlijnen. Je kunt ze in verschillende hoogtes instellen, waardoor ze flexibel zijn. Vouwgordijnen passen doorgaans heel goed in het moderne interieur.

Verticale lamellen

Verticale lamellen passen soms prachtig in het moderne interieur. Dat geldt met name voor hoge ramen. De lamellen zijn er in vele soorten en maten. Zo heb je stoffen lamellen, maar ook lamellen van kunststof of zelfs metaal. Lamellen hebben als groot voordeel dat ze geen stof verzamelen. Ze zijn dus een van de beste raamdecoraties voor mensen die snel last hebben van huisstof of van allergieën. Plissegordijnen zijn horizontale gordijnen die gemaakt zijn van een dunnen gevouwen stof. Een bijzondere eigenschap is dat je plissegordijnen zowel vanaf beneden als vanaf boven kunt verschuiven. Je kunt ze bijvoorbeeld in een strook in het midden van het raam hangen tegen inkijk. Dat maakt deze gordijnen heel veelzijdig. Met hun strakke uiterlijk passen ze perfect in het moderne interieur. In een modern interieur passen veel raamdecoraties. Dit zijn de meest voorkomende, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Het is dus goed om van tevoren alvast rond te kijken welke soorten raamdecoratie jij zelf mooi vindt. Houd er rekening mee dat je eigenlijk altijd een product op maat nodig hebt. De raamdecoratie met standaard maten past namelijk maar zelden precies bij jouw ramen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Raamdecoratie?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist