Zo maak jij een kantoor

in je woonkamer

Niet iedereen heeft tientallen kamers tot zijn of haar beschikking die omgetoverd kunnen worden tot een geweldig thuiskantoor. Maar met een beetje ruimte in de woonkamer kun je al een heel eind komen! Er zijn namelijk genoeg handigheidjes die ervoor zorgen dat jij ook in je woonkamer, een onderscheid kunt maken tussen wonen en werken: tussen woonkamer en kantoor. Hoe je dat doet, lees je hier.

1. Baken een ruimte af
Heb je een ruime woonkamer? Baken dan een mooi hoekje (bijvoorbeeld aan het raam) af om hier je kantoorruimte van te maken. Begin natuurlijk met de basis van een bureau en een bureaustoel. Geef jezelf ook direct de ruimte om apparatuur aan te kunnen sluiten zodat je bijvoorbeeld makkelijk kunt printen. Het werken wordt een stuk makkelijker wanneer je alles binnen handbereik hebt, en het zorgt voor minder rommel in de woonkamer!

2. Maak een afscheiding
Iets simpels als een kast of kamerscherm kunnen er al voor zorgen dat je een ruimte in een ruimte creëert. Je geeft deze items en kasten namelijk een specifieke functie. En daar hoef je niet eens perse honderden euro’s aan uit te geven. Je kunt namelijk ook gewoon lekker zelf een tof kamerscherm in elkaar knutselen. Die afscheiding zorgt ervoor dat je werk en privé makkelijker uit elkaar kunt houden en je kunt concentreren op je werkzaamheden.

3. Gebruik je meubels optimaal
Je kunt natuurlijk ook de meubels zelf gebruiken om een afscheiding te maken. Zet je bank bijvoorbeeld eens in het midden van de woonkamer, en plaats je bureau tegen de achterkant van de bank. Of een grote kast die direct als kamerscherm dienst kan doen. Door de meubels op een bepaalde manier te plaatsen kun je er voor zorgen dat je de ruimtes ‘kantoor’ en ‘woonkamer’ op slimme manier van elkaar onderscheidt.

4. Uitklappen maar!
Heb je wat minder ruimte tot je beschikking? Ga dan naar een woonwinkel als de IKEA en schaf wat handige uitklap meubelstukken aan. Zo kun je een bureau kopen dat je handig tegen de muur kan hangen, en zodra je aan het werk gaat uit kunt klappen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor stoelen, kasten en bijzettafels.

5. Gebruik planten
Een andere manier om de grenzen van je kantoor af te bakenen is met planten. Planten in grote, lange potten kunnen een perfecte (en vooral natuurlijke) barrière vormen tussen wonen en werken. Het werkt hartstikke prima en ziet er daarnaast ook nog eens ontzettend chique uit.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist