Zo maak je van je balkon een gezellige plek

om te chillen

Als je in een flat of appartement woont met een balkon, dan wil je daar natuurlijk wat leuks van maken. Je kunt volstaan met er in de zomer een paar tuinstoelen neer te zetten en een parasol, maar er is veel meer mogelijk. Afhankelijk van de afmetingen kun je er een knusse plek van maken waar je van het vroege voorjaar tot ver in de herfst heerlijk van de buitenlucht kunt genieten.

Weg met dat betonnen balkon

Een balkon is gebouwd van beton. Dat moet ook wel, je wilt immers niet naar beneden storten doordat je balkon afbreekt. Maar echt gezellig is het natuurlijk niet. Bij Grasexpert kun je terecht voor mooi kunstgras. Hiermee kun je het balkon bekleden. Voordeel is dat het heerlijk aanvoelt aan je blote voeten. Je hoeft niet bang te zijn dat je haast je voeten brandt als de zon de hele dag op het balkon heeft gestaan. En als je een baby of peuter hebt dan kan die lekker kruipen of spelen op het balkon terwijl jij er gezellig bij zit in je tuinstoel.

Groen, of toch een ander kleurtje?

Het voordeel van kunstgras is, dat je niet aan groen vast zit. Je kunt net zo makkelijk kiezen voor gekleurd kunstgras in tal van hippe kleuren zoals blauw, rood, geel en paars. Zelfs zwart kunstgras is leverbaar. Zo kun je je jouw balkon net zo inrichten als je wilt. Je kunt een kleur ondergrond kiezen die past bij jouw smaak en bij de kleuren van je tuinmeubels. Je kunt de matten kunstgras in verschillende maten bestellen en vervolgens op maat maken zodat ze het gehele balkon bedekken of als je dat wilt een deel ervan.

Planten op je balkon

Ook al heb je geen tuin, je kunt natuurlijk wel van planten genieten. Je kunt planten in gezellige bakken of potten zetten. Zelfs een klein boompje kan het goed doen in een bak. Je kunt bloembollen in een bak planten zodat je in het voorjaar gezellige tulpen en andere bolgewassen op je balkon hebt. Als de bollen zijn uitgebloeid dan vervang je ze door kleurige eenjarige plantjes. Vaste planten zijn doorgaans niet winterhard als je ze niet in de losse grond zet. Haal je bakken dus naar binnen als het harder dan een paar graden vriest en laat ze bijvoorbeeld in je berging overwinteren.

Een moestuintje op je balkon

Een ander leuk idee is om een klein moestuintje op je balkon te maken. Hiervoor zijn speciale bakken in de handel waar je verschillende groenten zoals tomaten, sla, bloemkool en rode pepers kunt kweken. Zorg er wel voor dat de planten voldoende zonlicht en water krijgen. Dan kun je na verloop van tijd je eigen groente oogsten voor het avondeten of een frisse salade. Naast groenten kun je ook verse kruiden prima in een bak op je balkon kweken. Heerlijk voor in de soep of in een salade.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist