Zo laat je jouw kat zichzelf thuis voelen

Een kat in huis

Neem je een kat in huis dan is het belangrijk om het huisdier rustig te laten wennen aan de nieuwe omstandigheden. Een kat is een huisdier dat zich snel kan aanpassen en kan wennen aan een nieuwe omgeving. Dat neemt niet weg dat het diertje ook stress ervaart als het ineens in een andere wereld terechtkomt. Daarom is het belangrijk om wat extra maatregelen te nemen zodat jouw kat zich snel thuis voelt.

Eigen plekje voor je kat
Het is voor je kat of misschien wel kitten belangrijk om een eigen plekje te hebben. De kans is groot dat je huisdier zelf een favoriet plekje uitzoekt en net niet in die ene mooie poezenmand gaat zitten. Naast een eigen plekje is het belangrijk om je kat de gelegenheid te bieden natuurlijk gedrag te vertonen. Katten mogen bijvoorbeeld graag de nagels ergens inzetten om te krabben. Het is niet voor niets een roofdier dat de nagels voor de jacht scherp dient te houden. Een krabpaal voor katten biedt in dat geval uitkomst en voorkomt dat je kat de nagels in het behang zet.

Beste kattenvoer
Je geeft je kat natuurlijk het beste van het beste en daar hoort kwalitatief kattenvoer bij. Het is belangrijk om je kat goede voeding te geven. Dat helpt natuurlijk eveneens bij het zich thuis laten voelen in je huis. Een kat vindt het ideaal als er elke dag op een vast tijdstip een lekker maaltje klaar staat. Is je kat eenmaal aan de regelmaat gewend dan klinkt er vanzelf een miauw als je het eten niet op tijd serveert.

Speeltjes voor je kat
Een kat is van nature een bezige bij en vindt het heerlijk om te jagen. Laat je kat zichzelf thuis voelen door verschillende speeltjes te kopen. Het liefst speelgoed dat na te jagen valt en waarbij jij dan vaak even een handje moet helpen. Bijvoorbeeld een speeltje aan een touwtje dat jij dan heen en weer beweegt. Zorg ook voor afwisseling in speelgoed om het natuurlijk gedrag te stimuleren. Een kat mag dan graag jagen, maar ook graag klimmen en springen. Er zijn natuurlijk speeltjes voor de kat om zelfstandig mee te spelen. Dat soort speelgoed is ook ideaal omdat je natuurlijk niet altijd thuis bent en tijd hebt om met de kat te spelen. Overigens zijn kartonnen dozen ook fantastisch speelgoed voor katten. De dozen vinden ze leuk om verstoppertje in te spelen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist