Zo kies je de juiste verzekering

voor je nieuwe auto

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit is wellicht een ietwat cliché gezegde, maar het is wel de waarheid. Zeker als je in je auto onderweg bent, zit een ongeluk daadwerkelijk in een klein hoekje. De oorzaak hiervan is niet alleen bij jezelf te vinden, maar vooral bij andere weggebruikers. Als ook maar één andere weggebruiker niet oplet, kun jij hier de dupe van worden. Het is daarom aan te raden om kritisch naar je autoverzekering te kijken. De verzekering moet bij je auto passen en moet je op je situatie aansluiten. Met onderstaande tips vind je gelukkig snel de juiste verzekering.

Tip 1: maak een keuze voor de juiste dekking
In het huidige ‘aanbod’ van autoverzekeringen zijn drie varianten te vinden. Ten eerste de WA autoverzekering. Als je met je auto van het openbare wegennet gebruik maakt, ben je verplicht om deze verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt alleen schade aan een andere auto. Indien je een aanrijding veroorzaakt, is dus níet de schade aan je eigen auto gedekt.

Je kunt gelukkig ook voor de WA beperkt casco verzekering kiezen. Bij die verzekering is je auto in bepaalde gevallen wel tegen schade verzekerd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij schade als gevolg van brand, storm of diefstal.

Wil je zoveel mogelijk risico’s uitsluiten? Dan is een WA volledig casco verzekering de beste keuze. Met een allrisk autoverzekering ben je tegen alle mogelijke schade verzekering. Het gaat hierbij om schade aan je eigen auto, maar ook om schade aan andermans auto.

De beste tip: stem de dekking af op de leeftijd en waarde van de auto. Indien je een nieuwe auto hebt, is het verstandig om voor de WA volledig casco verzekering te kiezen. Een auto van 6 tot 10 jaar is uiterst geschikt voor de WA beperkt casco. En voor een oudere auto kies je het beste voor de WA autoverzekering.

Kijk goed naar aanvullende verzekeringen
Je doet er ook verstandig aan om goed naar aanvullende verzekeringen te kijken. Zo zijn de inzittendenverzekering en no-claim beschermer prima aanvulling op je autoverzekering. Dit geldt ook voor de rechtsbijstandverzekering; deze verzekering komt altijd goed van pas.

Maak een goede vergelijking
Je kunt tegenwoordig uit tal van verzekeringen en verzekeringsmaatschappijen kiezen. Wat voor jou de beste keuze is, hangt vooral van je eigen voorkeuren én je auto af. Maak daarom een goede vergelijking, aangezien er niet één beste keuze bestaat. De beste keuze is de keuze waar jij je het beste bij voelt.

Verder is het advies om jaarlijks kritisch naar je autoverzekering te kijken. Sluit je huidige verzekering nog wel op je auto/wensen aan? Of kun je beter voor een andere autoverzekering kiezen?

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist