Zo houd je je deurklink vrij van corona

Belangrijk

Met de tweede opleving van het coronavirus in aantocht, is het wederom belangrijker dan ooit tevoren om de nodige maatregelen te nemen wat de hygiëne in- en om je woning betreft. Waar menig mens de hygiëne in- en om zijn of haar woning wat verder zoekt, is het ook belangrijk om te kijken naar de kleinere aspecten binnen de woning, die minstens  zo belangrijk zijn. Neem bijvoorbeeld de deurklink, die überhaupt al een bron van bacteriën vormt, maar die daardoor nu zelfs besmettingsgevaar met zich meebrengt. Wanneer de nodige maatregelen genomen worden, neemt dit besmettingsgevaar echter af. Zo houd je je deurklink vrij van corona.

Gebruiken meerdere mensen dezelfde deurklink, dan wordt de aanraking van de deurklink een indirecte handdruk, waarbij bacteriën van beiden personen samensmelten. Een handdruk is deze dagen niet wenselijk, waardoor ook tegen de deurklink, die hier in feite veel van weg heeft, maatregelen genomen dienen te worden. Goede hygiëne is altijd, maar vooral nu, zeer belangrijk, zodat de kans op besmettingsgevaar verminderd wordt.

Het reinigen van de deurklinken

Waar het reinigen van de deurklinken met water en een sopje van groene zeep normaliter meer dan voldoende is, zullen wat water en zeep de strijd tegen het coronavirus niet verhelpen. Ook antibacteriële schoonmaakmiddelen, zo is gebleken uit onderzoek, zijn niet voldoende, omdat deze de bacteriën van het coronavirus niet verhelpen. Het reinigen van de deurklinken met alcohol daarentegen, schijnt wél effectief te zijn. Aangeraden wordt dan ook om de deurklinken, het liefst meermaals per dag, te reinigen met alcohol, zodat deze geen opeenstapeling van bacteriën zal vormen, doorgaans de dag.

Deurklink vervangen voor deurgreep

Uit onderzoek is gebleken dat de bacteriën van het coronavirus langer in leven blijven op onder andere RVS en plastic. De bacteriën die werden gevonden op deurklinken gemaakt van onder andere RVS en plastic, hadden doorgaans een overlevingsduur van zeven uur- tot zelfs drie dagen. Aangeraden wordt dan ook om een deurgreep aan te schaffen, die zowel niet van RVS, als van plastic gemaakt is. Hierdoor neemt de kans op langdurig blijvende bacteriën, en daarmee de kans op besmetting, aanzienlijk af.

Houd hier rekening mee

Belangrijk om te weten voor het reinigen van de deurklinken en/of deurgrepen binnen de woning, is dat niet iedere deurklink vrolijk wordt van puur alcohol. Niet ieder soort materiaal is hier namelijk bestand tegen, waardoor een verkeerde reiniging kan resulteren in schade aan de deurklink en/of deurgreep. Pas de gewenste reinigingsmethode eerst toe op een klein stukje van de onderkant van de deurklink en/of deurgreep, zodat je zeker weet dat je goed zit.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist